+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Obojky proti kliešťom pre psov

1160 Shlédnutí 0 Líbí se

Kliešte a blchy útočia! Chráňte svojho miláčika pred krvilačnými parazitmi. Kliešte môžu prenášať nebezpečné choroby a spôsobujú podráždenie kože i alergické reakcie.

Ako iste viete, existuje veľa antiparazitných prípravkov. Ale najlepšiu dlhodobú ochranu budete mať len s obojkami pre psov proti kliešťom.


A aký "protikliešťový" obojok je ten najlepší? Zistili sme to pre vás!

 

Psie obojky proti kliešťom

Antiparazitné obojky sú najobľúbenejší a tiež najlepší spôsob, ako ochrániť psov pred kliešťami. Ich použitie je jednoduché, ekonomické a navyše veľmi pohodlné pre vás i pre psa.

Tie najlepšie obojky proti kliešťom pre psov účinkujú celú sezónu. Vďaka tomu nemusíte každý mesiac kupovať nový, ako je tomu pri pipetách. A ani nemusíte obťažovať psa pravidelným striekaním spreja do srsti alebo dokonca pre mnohých psov otravným šampónovaním.


Obojok Foresto

Najpredávanejší obojok proti kliešťom pre psov je jednoznačne Foresto. Je dostupný v dvoch veľkostiach 38 cm (pre mačky a malých psov) a 70 cm (pre stredné a veľké psy). Obojok Foresto odpudzuje a hubí nielen kliešte, ale aj blchy a to vrátane ich lariev v okolí psa.

Pre koho sa hodí obojok Foresto?

>> Vhodný pre dospelých psov každého veku i veľkosti.
>> Vhodný pre šteňatá od 7 týždňov veku.
>> Vhodný aj pre mačičky.

Ako Foresto účinkuje?

>> Kliešte Foresto odpudzuje a hubí až po dobu 8 mesiacov.
>> Foresto má repelentný účinok. To znamená, že sa kliešť ani nestihne prisať. Vďaka tomu nie je možný prenos infekcie či iného ochorenia z kliešťa na vášho psa.
>> Foresto odpudzuje a hubí tiež dospelé blchy a ich larválne štádiá (a to nielen tie, čo sa nachádzajú na zvierati, ale aj tie, ktoré žijú v jeho okolí (pelech, koberec, posteľ).


3 TOP výhody

>> Nie je toxický pre ľudí, mačky a iné zvieratá v domácnosti.
>> Je vodeodolný.
>> Nezapácha.
 

Pozitívnych referencií na obojky Foresto nájdete mnoho. Spokojní sú psičkári i mačkári. A pretože najlepšia recenzia je vlastná skúsenosť, tak aj my sme sa rozhodli obojok "otestovať".

 

Foresto obojok proti kliešťom pre psov recenzia

Prvým testovacím tímom antiparazitných obojkov Foresto od výrobcu Bayer bol pán Jašek a jeho svorka. Sučke a kocúrikovi boli antiparazitné obojky nasadené na začiatku kliešťovej sezóny.

Obojky proti kliešťom recenzia od pána Jaška

"K testovaniu dorazil obojok pre hafana od 8 kg s dĺžkou 70cm. Ten vyfasovala sučka Sarina. Druhý kúsok pre mačky a malých psov do 8 kg s dĺžkou 38 cm sme si dokúpili a to z dvoch dôvodov. Prvým z nich bola neuveriteľná aktivita miestnych kliešťov, ktoré nám nášho kocúra Sama terorizovali neuveriteľným spôsobom. Sam bol atakovaný každodennými výsadkami minimálne 3 kusov kliešťov a to aj napriek použitiu kvapky za krk - spot on! Druhým dôvodom bola možnosť porovnania, ako účinkujú obojky proti kliešťom na psovi a kocúrovi.

Obojky dorazili v pekných plechových škatuliach aj s darčekmi (svietiace prívesky) a ihneď sme ich inštalovali na naše zvieratká. Nasadenie obojkov bolo jednoduché, spätné zúbky na vnútornej strane obojku zaručia fixáciu priemeru a dve pútka sú dostatočné na prevlečenie presahujúceho materiálu. Keďže má pásik obojku predpätie, odporúčam zastrihnúť cca 3cm za druhým pútkom a zafixovať kvapkou sekundového lepidla.

1. Tester - Sarina: Do aplikácie obojka 5. 4. 2017, sme jej nenašli ani jedného kliešťa. Po aplikácii a aktívnom pohybe po okolitých lúkach a lesoch, som pri dennej kontrole 9. 4. 2017 narazil na jedného maličkého prieskumníka na Sárinom boku. Bol ihneď vytiahnutý a zlikvidovaný. Od tej doby je naše psisko úplne bez kliešťov a neriešime, kam s ňou ideme na prechádzky.

2. Tester - Sam: Ako som už spomenul vyššie, ťahali sme z neho denne minimálne 3 kliešťov a to asi od februára 2017. Musím upresniť, že sa jedná o zvieratká vonkajšie, Sarina v búde a na záhrade, Sam úplne všade. Po aplikácii obojku, sme na Samovi, ešte cca 3 dni nachádzali ďalšie prírastky kliešťov, štvrtý deň už začali byť kliešte zoschnuté a nové nepribúdali. Cca od piateho dňa je Sam absolútne bez kliešťov. Zaregistroval som ale tiež jednu negatívnu vec a to, že Samovi vypadalo pár chlpov pod obojkom.

Rád by som spomenul dve veľké výhody obojkov Foresto a to vodeodolnosť a absolútnu absenciu akéhokoľvek zápachu.

Čo povedať na záver? Spýtal by som sa našich miláčikov, ale nerozumiem ich reči. Čo ale vidím, je ich spokojnosť a vďaka obojkom, s nimi môžem vyrážať na každodenné prechádzky bez obmedzenia ... Áno s nimi, venčím totiž skoro zakaždým rotweilerku a bielohrdzavého kocúra. "

Vo Vlčoviciachch, 21. 4. 2017 Vladimír Jašek

 

3 zásady správneho použitia psích antiparazitných obojkov

    >> Vždy použite jeden obojok proti kliešťom pre psov pre jedno zviera. Nekupujte väčší obojok so zámerom, že ho rozdelíte medzi dvoch psíkov. Každý rozmer obojku obsahuje určité množstvo aktívnej látky, ktoré je určené pre danú veľkostnú kategóriu.
     >> Nie všetky obojky pre psov proti kliešťom sú vhodné aj pre mačky. V niektorých prípadoch pre nich môžu byť dokonca toxické!
     >> Psie obojky proti kliešťom musia obsahovať písomnú informáciu. Tú si vždy starostlivo prečítajte a pre istotu ju uschovajte.

 
Ak vyberáte antiparazitiká pre šteniatko, odporúčame prečítať náš článok: Antiparazitiká pre šteňatá, pretože nie všetky prípravky sú pre psie bábätká vhodné.

Publikováno v: Recenzie, Ako vybrať

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky