+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Nástrahy prechádzok v zimnom období

3078 Shlédnutí 3 Líbí se

Nech už vonku svieti slniečko, prší, fúka alebo mrzne, psíka je nutné vyvenčiť. Bez ohľadu na ročné obdobie, musíte v pravidelných intervaloch vyraziť na prechádzku. Počas jesene a zimy sa počasie mení, skoro sa stmieva, a preto by ste sa mali vybaviť všetkým, čo vám môže pri prechádzke pomôcť. Svietiaci obojok nie je žiadna zbytočnosť, ale užitočný pomocník, ktorého teraz oceníte najviac.

Počasie: dážď, sneh, mráz

Na jeseň sa pochopiteľne ochladzuje a začínajú sa objavovať prízemné mrazy a v zime potom stupnice teplomeru nepreskočí do plusových hodnôt ani cez deň. Pre majiteľov psov to znamená jediné – prispôsobiť tomu výbavu maznáčikov.

Krátkosrsté plemená, ktoré žijú vo vnútri a mohli by prechladnúť, je nutné obliecť. Zamerajte sa na funkčné oblečky, ktoré ochránia potrebné partie a nijak psa neobmedzujú v pohybe. Pre psov, ktorým sa srsť upravuje, sa vám bude hodiť pláštenka, aby ste ju mohli ochrániť pred dažďom. Nebude tak po každom venčení premočený až na kosť. Na premoknutie dávajte pozor u všetkých psov, je potrebné aby potom boli v teple a neprechladli. Je to rovnaké ako u ľudí na jeseň aj zvieratá môžu postihnúť rôzne virózy.

U niektorých psov je na mieste zvážiť aj topánočky, a to hlavne v prípade, že majú citlivé labky, dlhé chlpy alebo nejaké zranenie, ktoré by ste mali chrániť. Topánočky sú dobrým pomocníkom, akonáhle napadne sneh. Pokiaľ máte psíka s dlhou srsťou, tak iste poznáte situácie, kedy prídete z prechádzky a na labkách sú guličky snehu, ktoré veľmi znepríjemňujú chôdzu. Keď začnete používať topánočky, tak budete mať po starostiach.

Tma: ako bezpečne venčiť?

V jesennom a zimnom období je nepríjemné, že sa veľmi skoro stmieva. Psa tak horšie vidíte aj na druhom konci vôdzky. Mnoho psíčkarov ani kvôli tomu nepustí svojho psa na voľno, aby sa niekde nezatúlal. Neviete, či pes niečo neočucháva, alebo do seba tlačí niečo, čo práve našiel na zemi. A to vôbec nehovoríme o zbieraní hromád do sáčku, v tme a opadanom listí niečo nájsť je naozaj oriešok.

Skvelým pomocníkom sú svetielka, ktoré sa dajú upevniť na obojok, vybaviť psíka môžete aj svietiacim obojkom alebo zaobstarať oblečok s reflexnými prvkami, vďaka ktorému bude pes dobre vidieť, keď vás napríklad osvietia svetla prechádzajúceho auta. Na prechádzky odporúčame malú baterku alebo vám postačí aj mobil. Pokiaľ potrebujete zobrať hromádku alebo skontrolovať, čo sa váľa na zemi, tak si môžete posvietiť.

Pokiaľ máte chorého alebo staršieho psíka, tak musíte prihliadnuť k jeho stavu. Takže pokiaľ je to potrebné, tak ho obliecť alebo prechádzku skrátiť tak, aby mu to bolo príjemné. A aké vychytávky používate pri venčení za tmy alebo v zime vy? Podeľte sa o nich s nami do komentára.

Publikováno v: Poradňa

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky