+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Ako vybrať: Kĺbová výživa pre kone

997 Shlédnutí 0 Líbí se

Kĺbová výživa je nenahraditeľný doplnok stravy v rôznych životných etapách koní


 V živote každého koňa je prvým veľkým náporom na kĺbový aparát obdobie rastu. Kosti sa rýchlo predlžujú, dochádza k prudkému naberanie svalovej hmoty, a pohyb žriebät ešte nie je úplne pod kontrolou. V súvislosti s týmito faktormi je rast obdobím častých úrazov, pomliaždenín či vývojových chýb dolných končatín. Nutričné ​​doplnky pre starostlivosť o kĺby a správny pohybový management je pri mladých zvieratách veľmi dôležitý faktoro prevencie rozvoja kĺbových ťažkostí a úrazov.

 Podávanie kĺbových preparátov je nevyhnutné pri zvieratách so zvýšenou pohybovou aktivitou v každom veku. A to najmä pri jedincoch vo veľkej záťaži. Komplexná kĺbová výživa pre pracujúce a športové kone by mala mať vysokú využiteľnosť a protizápalový efekt pre ochranu a regeneráciu chrupaviek, väzov i šliach. Podávanie je doporučené aj pre "sviatočných" športovcov a hobby kone. Tým pomáha predchádzať úrazom a bolestiam kĺbov po jednorazovej záťaži, na ktorú nie je ich telo dlhodobo pripravované.

 Zvlášť náročným obdobím je liečba poranenia pohybového systému. Úraz, operácia, bolesť a zápal kĺbov, rôzne degeneratívne ochorenia (artróza ap.) a vyšší vek sú vôbec najčastejšie dôvody pre podávanie kĺbovej výživy. Pre maximálne urýchlenie doby liečenia po úrazoch je absolútne kľúčové vybrať čo možno najúčinnejšiu kĺbovú výživu určenú na terapeutické podávanie. Tá by mala mať rýchly nástup účinku a možnosť dlhodobého užívania.

Kĺbová výživa pre kone

MSM, chondroitín, glukosamín, kolagén, kyselina hyaluronová


 Ak chceme vybrať najlepšiu kĺbovú výživu pre kone, je potrebné sa zorientovať v základných parametroch na trhu ponúkaných produktov. Zloženie, dávkovanie, účinnosť a cena sú brané ako najdôležitejšie podklady pre naše rozhodovanie.

 Pri porovnávaní obsahu účinných látok neplatí tvrdenie "čím viac, tým lepšie". Pri výbere by sme mali klásť dôraz predovšetkým na formu, čistotu a komplexnosť jednotlivých zložiek s ohľadom na ich vzájomné pôsobenie. A vždy sa musíme obzerať aj na to prečo, a ako dlho budeme kĺbovú výživu užívať.

Čo by mala obsahovať účinná kĺbová výživa:

             Kyselina hyalurónová - hlavná súčasť kĺbového maziva, hydratuje chrupavky. Pre prevenciu i liečbu artrózy. Štúdiami preukázaná účinnosť. Vysoká vstrebateľnosť pri perorálnom podávaní v tekutej forme. Znásobuje účinok ostatných účinných látok
             Hydrolyzovaný kolagén - stavebný kameň kĺbovej chrupavky. Ochrana a výživa šliach, väzov i chrupaviek. V hydrolyzovanej forme je kolagén vysoko dostupný a ihneď vstrebateľný
             Chondroitín sulfát - nenahraditeľná súčasť chrupaviek. Kvalitná prevencia osteoartritídy, dôležitý v období rastu. Vysoký protizápalový efekt
             Glukosamín sulfát - prevencia osteoartritídy. Dobré protizápalové účinky
             MSM - antioxidant, protizápalový efekt, tlmenie bolestivosti kĺbov

Kloubní výživa pro kone


Najlepšiu vstrebateľnosť majú kĺbovej výživy vo forme sirupu


 Aptus Equine Apto-Flex je 5-zložkové chondroprotektívum určené na prevenciu i liečbu kĺbov. Zvlášť vhodné je užívanie po úrazoch, pri akútnych bolestiach kĺbov, po operáciách alebo v období vysokej fyzickej námahy. Sirup Equine Apto-Flex obsahuje vyčistené suroviny vo farmaceutickej kvalite, z ktorých sú vyrábané aj kĺbové výživy pre ľudí. Vďaka obsahu účinného antioxidantu je prípravok určený aj pre dlhodobé podávanie.

Výhody sirupu Aptus Apto-Flex Equine:

             Určený na liečbu aj prevenciu
             Komplexné zloženie s antioxidantom
             5 účinných látok vo vysokej čistote
             Veľmi rýchly nástup účinku
             Vysoká chutnosť
             Ľahké dávkovanie s krmivom alebo priamo do tlamy
             Vhodný aj pre dlhodobé užívanie

Aptus Apto flex Equine


Pre preventívne podávanie postačia aj sypké produkty


 Tie väčšinou obsahujú základné zložky starajúce sa o zdravie kĺbového aparátu. Alavis Triple Blend je tak ekonomicky výhodným riešením prevencie ochorenia kĺbov. Odporúča sa pravidelné užívanie pri mladých zvieratách a hobby koňoch v každom veku. Pre dlhodobé podávanie je odporúčaný len v kombinácii s prípravkom Alavis Celadrin.

Výhody Alavis Triple Blend:

             Prevencia ochorenia kĺbov
             Obsahuje 3 základné účinné látky
             Ekonomicky výhodný produkt
             V kombinácii s Celadrinom možné aj dlhodobé podávanie


Najlepší kĺbová výživa pre kone


 Veľmi zjednodušene možno povedať, že viaczložkové tekuté kĺbové výživy sú vhodné ako pre preventívne podávanie, tak pre použitie pri liečbe ochorení. Pri športovcoch sa užívajú vždy v príprave na sezónu, v jej priebehu, aj v posezónnej rekonvalescencii. Nezastupiteľnú úlohu má čo možno najkvalitnejšia starostlivosť o kĺby v poúrazových terapiách. Práve po úrazoch a pri bolestivosti ortopedického aparátu je žiadaná maximálna efektívnosť a rýchlosť účinku.

 Sypké kĺbové výživy, ktoré obsahujú základné zložky pre výživu väzov, šliach a chrupaviek, sa odporúčajú podávať ako prevencia rozvoja kĺbových ťažkostí pri rastúcich jedincoch a pri zdravých zvieratách s miernou záťažou.

 Pre každého jedinca je nutné vybrať taký preparát, ktorý plne pokryje jeho požiadavky na starostlivosť o kĺby. Toto rozhodnutie je v ľudských rukách a vždy ho ovplyvňujú úplne individuálne faktory ako je vek, zdravotný stav, športová záťaž a dôvod užívania chondroprotektíva.

PREZRITE SI ŠPIČKOVÉ PRODUKTY Z KATEGÓRIE KLBOVÁ VÝŽIVA PRE KONE

Kĺbové výživy pre kone

Publikováno v: Ako vybrať

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód

Komentáře

  • Od:Emília Jančanská, Pittsburgská 5, 01008 Žilina 0904841113 Na 07.04.2016

    Prosím Vás, chcem si objednať 1 balenie Alavis Triple Blend 700g.
    Chcem Vás poprosiť, aby ste mi to doručili na predajňu v Žiline na Štefánikovej ul.. Tento prostriedok som si u Vás objednala vlani, som s ním spokojná, nemám žiadne problémy s kolenami, preto prosím o zaslanie jedného balenia. Chcela som to urobiť telefonicky, žiaľ vlaňajšie tel. č. je stále nedostupné 0948 344 143.Prosím si odpoveď, ďakujem Jančanská

Blog

Nejnovější příspěvky