+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Oblečky pre psov: ako správne vybrať?

843 Shlédnutí 0 Líbí se

Za oknami je bielo a teploty padajú hlboko pod bod mrazu, a preto by ste mali pri prechádzkach zaopatriť aj svojich psíkov. Možno si myslíte, že je to zbytočné, ale bez oblečkov sa nezaobídu šteňatá, staršie, choré psíky a malé či krátkosrsté plemená.

Psí oblečok nie je na parádu, ale jedná sa hlavne o funkčnú ochranu proti chladu . Vybrať ten správny môže byť niekedy oriešok, a preto vám poradíme, na čo sa pri výbere zamerať a ako zvoliť tú správnu veľkosť.

Typ oblečku

pV prvom rade by ste si mali rozmyslieť, čo od oblečku očakávate. Potrebujete psíka zahriať pri každodennom venčení a na krátkych prechádzkach, alebo podnikáte celodenné výlety? Má šaty chrániť pred mokrom, vetrom aj snehom?

Hurtta ponúka špičkové funkčné oblečenie pre malé i veľké psíky. Vybrať si môžete zo širokého sortimentu rôznych strihov aj farieb. Jednoznačne najobľúbenejší je univerzálna bunda Hurtta Summit Parka . Všetky oblečky od Hurtta sú funkčné a kladú dôraz na maximálne pohodlie psíka. Používajú odolné materiály a chránia tie najdôležitejšie partie na psím tele. Mnoho z nich má navyše reflexné prvky, vďaka ktorým je psík v tme dobre vidieť.

Oblečenie Hurtta

Veľkosť oblečku

Asi tým najrizikovejším faktorom výberu je veľkosť, pretože každý psík je iný a nie všetky obvyklé veľkosti budú sedieť každému. Pred nákupom je potreba psa vždy pomerať a miery si zapísať, aby ste mali z čoho vychádzať. Vo veľkostných tabuľkách nájdete zvyčajne určité rozmedzie, ktoré daná veľkosť pojme.

Aké rozmery sú potrebné?

Ako hlavný rozmer sa najčastejšie udáva dĺžka chrbta, ktorú meriame od kohútika po koreň chvosta. U malých plemien je to potrebné 25 cm, ale u tých veľkých kľudne 60 cm i viac. Ďalším dôležitým parametrom je obvod hrudníka, ten meriame v najširšom mieste hneď za prednými labkami. Ďalej by nemal chýbať obvod krku, ktorý meriame v mieste, kde je zvyčajne obojok. U niektorých viac prepracovaných oblečkov sa môžeme stretnúť aj s dĺžkou končatín kvôli nohavičkám. Môže sa uvádzať napr. aj šírka medzi prednými končatinami, ale to je skôr záležitosť zákazkové tvorby oblečkov na mieru.

Ako zmerať psa

Každý oblečok má iný strih, takže aj keď máte vyskúšané, že vášmu psovi jedna značka sedí skvele v dĺžke chrbta 30 cm, u inej firmy to pokojne môže byť 35 cm, pretože je oblečok napr. viac variabilný. Oblečky Hurtta sú veľmi univerzálna a jedna veľkosť sedí viac rôznym rozmerom, pretože si ich môžete stiahnuť alebo naopak povoliť prostredníctvom gumičiek.

U oblečkov vždy platí, že je potrebné vyskúšať, ako bude sedieť. U nás môžete objednať a vyskúšať v pohodlí domova. Ak náhodou veľkosť netrafíte, nič sa nedeje, stačí nám po dohode zaslať nevyhovujúcu veľkosť späť a môžete objednať inú.

Publikováno v: Ako vybrať, Poradňa

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky