+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Chlpatá batožina alebo Pes, ja a dovolenka

1678 Shlédnutí 0 Líbí se

Slniečko príjemne šteklí na nose, priatelia vás provokujú fotkami z dovolenky a vaša chuť zbaliť pár sliviek a niekam vyraziť graduje. Lenže čo so psím priateľom? Poprosiť susedov o každodenné kŕmenie alebo ho vziať na výlet?

Ak máte doma psíka nebojácneho a zvedavého, malé dobrodružstvo ho len poteší. Aby si ale cestovanie užil, je dobré sa predtým vybaviť potrebným náčiním a informáciami.

Pôjdete autom

Ak ste "automobilný", radšej nepočúvajte slogan "neviaž sa, odviaž sa". To platí nielen pre vás, ale aj pre vášho psa. Môže sa viezť ako pán a hovieť si na zadnom sedadle, ale mal by byť pri tom zaistený bezpečnostným pásom alebo postrojom.Ak pásom nefandíte, zabezpečte priestor v aute mriežkami a sieťami alebo klietkou, aby psík cestou nejančil a neskončil vám za krkom. Chrániť môžete aj svoje auto, a to ochrannými autopoťahmi do kufra či na sedačky.

Iste viete, že psa nesmiete nechávať samého v uzavretom aute, predovšetkým v horúcich dňoch. A nezabudnite každé dve hodiny zastaviť, psa vyvenčiť a dať mu napiť.

S malým psíkom sa môžete prejsť aj na bicykli - naložte ho do boxu na riadidlá a doprajte mu trochu vetra v chlpoch.

Chcete cestovať vlakom

Ak máte malého psíka a poveziete ho v prepravke, ktorej veľkosť neprekročí maximálne rozmery príručnej batožiny (90 x 60 x 40 cm), psík sa povezie bez poplatkov. Prepravku ale nedávajte na sedadlo. Väčšieho psa môžete do vlaku vziať bez prepravky, ale musí byť na vôdzke a mať náhubok. Pustia vás s ním len do vagónov 2. triedy a musíte zaplatiť prepravné. Cenník nájdete na stránkach Železničnej spoločnosti Slovensko.

Přepravka Smart Top Plus 64x46x53cm KAR 1ks

Ostrieľaní zálesáci

Ak plánujete pohodu v prírode, potom odporúčame aplikovať antiparazitiká, nech vášmu psiemu spoločníkovi nepijú krv nevítaní spolucestujúci.

Až šliapete na túre a labky sa začnú unavene motať, vezmite psíka na chrbát alebo na rameno. Samozrejme ak neváži 40 kg :). Pre drsňákov, čo sa neboja divokej prírody, môžete zaobstarať aj outdoorové vesty či chladiace vesty alebo neoprénové topánočky.

Mierite do zahraničia

Váš psí priateľ je už ostrieľaný cestovateľ a rozhodli ste sa povoziť ho po svete? Potom nezabudnite na označenie mikročipom alebo tetovanie. Nesmie chýbať pas, v ktorom bude uvedené číslo tetovania alebo mikročipu. Bez očkovania proti besnote psíka cez hranice tiež nikto nepustí. V rôznych krajinách sa ale podmienky môžu líšiť, zistite si ich teda s predstihom.

Ak máte obavu, že váš psí spoločník bude z cesty nesvoj a povzbudzujúce slová nepomôžu, skúste mu dať prášok na upokojenie.

A samozrejme nikdy nezabudnite psa pred cestou vyvenčiť a pribaľte do kufra jeho obľúbené krmivomisku na vodu.

 

Prajeme vám, aby vaša dovolenka so psom nebola pod psa. Šťastnú cestu! Váš Pethome

Publikováno v: Poradňa

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky