+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Ako vybrať: Kĺbová výživa pre psa

4776 Shlédnutí 1 Líbí se

Doplnky stravy na kĺby potrebuje v priebehu života takmer každý pes.

Napriek tomu však zmienku o kĺbovej výžive väčšina majiteľov psov počuje prvýkrát až z úst veterinárneho lekára. Veterinári odporúčajú užívanie chondroprotektív najčastejšie po operáciách pohybového aparátu, ako súčasť liečby po úraze, pri tlmení bolesti kĺbov alebo z preventívnych dôvodov u šteniat, psov v záťaži, seniorov a obéznych psov.

Prevencia je najlepšia cesta k zdravým kĺbom!

A prekvapivo práve preventívne užívanie kĺbovej výživy je často podceňované. Mnoho majiteľov psov sa spolieha len na prísun účinných látok z krmiva pre psov. Všeobecne v krmivách býva iba minimálna denná dávka základných zložiek s ortopedickým účinkom. Takéto dávkovanie často úplne nepokrýva zvýšené nároky v rôznych životných etapách, kedy pes vyžaduje intenzívnejšiu starostlivosť o kĺbový aparát.

 

Kedy začať pridávať kĺbovú výživu preventívne do krmiva?

Nevyhnutnou súčasťou kŕmnej dávky sú preparáty na kĺby pre šteňatá veľkých a obrích plemien psov. Tu výrazne napomáhajú pri tlmení rozvoja a riešení genetických aj vývojových chýb kĺbovej sústavy (dysplázia, zlé postavenie končatín, nerovnomerný rast).

Kým chovatelia maxi plemien už pozitívny vplyv chondroprotektív poznajú a informácie šíria ďalej, málo sa táto problematika rieši u miniatúrnych plemien psov. Šteňatá malých plemien (čivava, pražský potkaniarik, jorkšír, jazvečík a ďalšie) si ale zaslúžia v tejto oblasti tiež zvýšenú pozornosť. Podávaním kĺbovej výživy malým psom sa predchádza napríklad rozvoju luxácia pattely, ale tiež ďalším častým ochoreniam kĺbov.

Pri psoch všetkých veľkostí a každej vekovej kategórie je potrebné užívať preventívne doplnky stravy na kĺby v prípade zvýšenej záťaže. Či už váš pes behá agility, coursing, flyball, dogfrisbee; cvičí poslušnosť, obranu alebo sa venuje iným náročným športom, ako sú napríklad dogtrekking a canicross; je potrebné v celom priebehu jeho športovej kariéry sa intenzívne starať o zdravie väzov, šliach i chrupaviek.

S kĺbovou výživou by sme nemali zabúdať ani na staršie a obézne psy. A to, aj keď zatiaľ nemajú žiadne zjavné problémy s kĺbmi. Artróza, artritída, zápaly a bolesti kĺbov sa vyskytujú pri psoch všetkých veľkostných skupín vo veku už od 5tich rokov. Liečba degeneratívnych ochorení kĺbov býva obtiažna a často bez šance na úplné uzdravenie. Preto je včasné podávanie kĺbových doplnkov nevyhnutnou súčasťou starostlivosti o pohybový aparát seniorov i psov s nadváhou.

Kvalitná prevencia vedie k vitalite a radosti z pohybu bez bolesti. Podporujte zdravie kĺbového aparátu šteniat, psov v záťaži, seniorov i psov s nadváhou. Pridávajte kĺbovú výživu do krmiva v pravidelných kúrach a pomáhajte tak svojmu psovi byť aktívny po celý život.

 

Operácia, úraz, ochorenia a bolesti kĺbov vyžadujú liečenie

Dôvodov na nasadenie kĺbovej výživy ako súčasť liečby býva mnoho a je nutné pre tieto prípady užívať vždy iba veterinárne prípravky. Často odporučí vhodný kĺbový doplnok doktor na základe diagnózy ochorenia, bolesti kĺbov, po úraze či operácii. Pozorovať príznaky problémov s kĺbmi môžete však aj sami. Ak vidíte krívanie psa, ťažké vstávanie a ľah, strnulosť pohybu alebo celkovú nechuť k pohybu, vždy spozornite. Vášho psa bolia kĺby a potrebuje pomoc. Včasným zásahom a správnym výberom kvalitnej kĺbovej výživy môžete ešte veľa zachrániť.

  

Ako a akú kĺbovú výživu vybrať?

Na trhu je výber z mnohých produktov. Najkvalitnejšia a najlepšia kĺbová výživa sa musí vyberať starostlivo a presne na mieru vášmu psovi. Pred nákupom špeciálneho doplnku stravy na kĺby by ste si mali vždy odpovedať na nasledujúce otázky:

             Z akého dôvodu potrebuje môj pes intenzívnejšiu starostlivosť o kĺby?
    - Prevencia - šteňa v raste, starší alebo obézny pes bez zjavných ťažkostí, športovec ...
    - Liečenie - úraz, operácia, krívanie, opuchy kĺbov, bolestivé kĺby, degeneratívne či iné ochorenia kĺbov, dysplázia bedier alebo iná dysplázia, luxácia jabĺčka ...
             Ako dlho bude môj pes kĺbovú výživu užívať?
    - Pár týždňov po úraze
    - V pravidelných kúrach z preventívnych dôvodov
    - Celoživotne z dôvodu vážneho ochorenia
             Akú formu prípravku bude môj pes preferovať?
    - Tablety
    - Sypký prášok
    - Tekutý sirup

Aby sme vám správny výber kĺbovej výživy maximálne uľahčili, pripravili sme pre vás malý rázcestník medzi najobľúbenejšími veterinárnymi prípravkami na trhu. A to vrátane porovnania najdôležitejších parametrov vybraných produktov.

Vysoko účinné tekuté kĺbové výživy: Nomaad ArtiVit sirupAptus Apto-Flex a Hyalchondro DC plus

Najrýchlejšiu a najvyššiu vstrebateľnosť účinných látok majú tekuté kĺbové doplnky. Z tohto dôvodu majú tiež nižší obsah zložiek a sú vhodné aj pre dlhodobé užívanie. Viditeľný efekt účinku nastáva už po niekoľkých dňoch. Najmä pri terapeutickom (liečebnom) podávaní, pri bolestiach, krívaní alebo iných výraznejších ťažkostiach, je rýchly nástup účinku veľmi dôležitý. Uvedené preparáty sú vyrábané z farmaceuticky čistých surovín, ktoré sa bežne používajú aj v kĺbových výživách pre ľudí. Nespornou výhodou je vysoká chutnosť, ľahké dávkovanie a jednoducho kontrolovateľný príjem doplnku.

Nomaad ArtiVit sirup má jedinečné zloženie pre extra starostlivosť o psie kĺby obohatené naviac o extrakt z kadidlovníka pílovitého a vitamín C. Pre preventívne aj terapeutické podávanie. Efektívna výživa aj regenerácia ortopedického aparátu. Zníženie bolesti, urýchlenie hojenia, celkové zlepšenie pohyblivosti.

Aptus Apto-Flex sirup je unikátny komplexný 5-zložkový prípravok pre intenzívnu kĺbovú starostlivosť. Apto Flex pre psov obsahuje vysokú dávku kyseliny hyalurónovej, hydrolizovaného kolagénu, glukozamínu, chondroitínu a MSM vo vysoko vstrebateľnej forme. Vhodný na prevenciu i liečbu. Má silný protizápalový efekt, tlmí bolesť, vyživuje kĺby. Zaručená úľava od opuchov, bolestivosti aj zápalu. Lieči artrózu, artritídu aj iné degeneratívne ochorenia pohybovej sústavy. Obnovuje vitálnu funkciu chrupaviek, šliach i väzov. Vhodný aj pre dlhodobé používanie vďaka obsahu účinného antioxidantu vitamínu E.

Aptus Apto Flex

Hyalchondro DC plus osvedčený hyaluron-chondroitín komplex s ovocnou príchuťou. Prípravok obsahuje najvyššiu dávku chondroitín sulfátu a kyseliny hyalurónovej vo vysoko vstrebateľnej forme. Účinný pri prevencii, podpore a rekonvalescencii pohybovej sústavy

Kým užívania tabliet a sypkých doplnkov stravy pre psov je úplne bežné, sirupy sú pomerne novou formou prevencie aj liečby. Oproti prášku majú nesporné výhody. Veľmi rýchlo sa vstrebávajú do organizmu a účinné látky majú vysokú využiteľnosť. Už po pár dňoch vidíte na svojom psovi výrazné zlepšenie v pohyblivosti a zvýšenú chuť k aktivite. Psy navyše sirupy s obľubou a bez problémov prijímajú buď s krmivom, alebo aj samostatne.

Odporúčame chutný, vysoko účinný sirup s rýchlym efektom Aptus Apto-Flex v balení 500ml alebo 200ml. Apto Flex sirup je v praxi osvedčený pri liečbe aj prevencii pre psov každého veku aj váhy. Vyskúšajte aj vy obľúbenú voľbu slovenských veterinárnych lekárov a doprajte svojmu psovi bezbolestný a aktívny pohyb každý deň.


Prečítajte si článok prečo je Apto Flex prvá voľba veterinára >> TU <<

A na ochutnávku si objednajte vzorku kĺbovej výživy zadarmo >> TU <<

Rokmi overený Alavis 5 alebo najlepšie české produkty Nomaad ArtiVit Forte a Canvit Chondro Super

Najobľúbenejšie pre preventívne užívanie sú nutričné ​​doplnky vo forme prášku a tabliet. Odborníci odporúčajú používanie sypkej kĺbovej výživy v pravidelných 2-3 mesačných kúrach s 1-2 mesačnou pauzou. Najlepší efekt majú viaczložkové komplexné preparáty s obsahom glukosamínu, chonroitinu, MSM, kyseliny hyalurónovej a kolagénu.

Alavis 5 sa stará o kĺby psov všetkých vekových kategórií i veľkostných skupín. Obsahuje základné dôležité zložky vo vysokej koncentrácii pre výživu kĺbov, spojivových tkanív a chrupaviek. Navyše obsahuje vitamín C, ktorý sa významne podieľa na syntéze kolagénu v tkanivách. Vitamín C je vhodné podávať aj u šteniat v raste pre správny vývoj kostí a chrupaviek.

Nomaad ArtiVit Forte komplexná kĺbová výživa, ktorá navyše obsahuje výťažok z kadidlovníka pílovitého. Vďaka tomu dokáže nielen efektívne vyživovať kĺby, ale aj tlmí bolesť. Toto najmä oceníte, ak pes kríva, po úrazoch a operáciách. ArtiVit obsahuje tiež vitamín C a vysokú dávku hydrolyzovaného kolagénu pre intenzívnu regeneráciu a revitalizáciu kĺbov.

Canvit Chondro Super pre psov nad 25kg. Kvalitná prevencia za rozumnú cenu. Prípravok je vhodný na dlhodobé používanie. Veľmi obľúbená tabletová forma pre veľké plemená. Odporúča sa preventívne alebo ako súčasť rekonvalescencie.

 

 

Alavis 5

Nomaad ArtiVit Forte

Canvit Chondro Super

Spôsob podávania

 

Tablety

Sypký prášok (pulvis)

Tablety

Cieľový druh zvieraťa

Pes

ÁNO

ÁNO

ÁNO,

pre psov nad 25kg

Mačka

ÁNO

ÁNO

NIE

Účinné látky v 100g

Glukosamín sulfát

33000 mg

18750 mg

16700 mg

Chondroitín sulfát

13200 mg

7500 mg

6800 mg

MSM

13200 mg

10000 mg

5000 mg

Kyselina hyaluronová

1188 mg

250 mg

500 mg

Hydrolizovaný kolagén

3960 mg

62000 mg

-

Vitamín C

1320 mg

1000 mg

700 mg

Kadidlovník pílovitý

-

500 mg

-

Dávkovanie

Iniciačná dávka

Prvých 14 dní sa odporúča dvojnásobné dávkovanie

Nie je nutné zvyšovať dávkovanie pri zahájení užívania

Nie je nutné zvyšovať dávkovanie pri zahájení užívania

Pravidelné užívanie

1 tableta (cca 1,5g) na 10kg / deň. Podáva sa 3 mesiace a potom nasleduje 1-3 mesiace pauza

2g prášku na 10kg / deň. Podáva sa trvalo (liečba) alebo 3 mesiace a 1 mesiac pauza (prevencia)

½ tablety (cca 1,5g) na 10kg / deň. Podáva sa 3 mesiace a potom nasleduje 1-3 mesiace pauza

Veľkosť balenia (cena)

 

90 tablet

600g / 400g / 70g

500g / 230g

Vyberte si kvalitní kloubní výživu pro vašeho psa z naší široké nabídky produktů

Kĺbová výživa

Publikováno v: Ako vybrať

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód

Komentáře

  • Od:Majo Na 22.12.2020

    Dobrý deň viete mi niekto poradiť náš psík má krivé predné kĺby vybocene do vonka má 7 mesiacov zlatý retriever

  • Od:Katy Na 27.07.2020

    dava,m šteniatku, pretože trpí na dysplaziu a snad to pomože

  • Od:Dianka Na 27.07.2020

    najlepšia vyživa na klby je canvit chondro. Psovi ju davam skoro rok a problemy sa velmi zredukovali

  • Od:Rita Na 03.03.2020

    Čo okrem vyživy na klby ešte doporučujete davat psom?

  • Od:Nicol Na 03.02.2020

    jedine čo nam pomohlo a čo som davala na dysplaziu je canvit chondro

  • Od:Lila kubiso a Na 06.01.2020

    Dobry den chcem sa opytat mam psika a zacali sa jej podlamovat nohy zadne a ako by ju motalo bolo by vhodne aby uzivala nejake vyzivujuce sirupy na klby? Daiujem.

  • Od:Danielka Na 04.01.2020

    mame doma psa a je to pdochodca, senior. Máme mu davat nejaku špecialnu stravu, potravinove doplnky?

  • Od:Beata Na 03.12.2019

    ako často pridavate do varenej stravy lososovy olej?

  • Od:Julka Marka Na 08.11.2019

    viete mi niekto poradit kvalitnu stravu(konzervy a granule) pre 3 mesačne šteniatko?

  • Od:Denisa Cankova Na 04.10.2019

    aj my davame našemu canvit chondro, ale problemy nemame, davame to iba ako prevenciu

  • Od:Riava Na 29.08.2019

    pso seniorom sa to dava automaticky, že?

  • Od:Kiki Makyova Na 06.08.2019

    viete doporučit nejaku vyživu na klby pre psika seniora?

  • Od:Iva Na 20.06.2019

    doporučuje sa to davat 3 mesiace a potom 3 mesiace nedavat a dava sa polovica tablety na 10kg hmotnosti psa.

  • Od:Danielova Eva Na 21.05.2019

    ako dlho sa doporučuje davat vyživa na klby a po akej dobe to zaberie?

  • Od:Jana veselá Na 13.04.2019

    Viete mi niekto poradit kvalitnu stravu pre dvojmesačne šteniatko nemeckeho ovčiaka?

  • Od:Norgen Fast Na 14.03.2019

    Jedinecne najlepšie je vyživa na klby canvit chondro. Je totiž jedina, ktora pomohla našemu Riorovi od problemov s klbami

  • Od:Martina Laurinova Na 15.02.2019

    mame doma psa, mačku a od šteniatka a mačiatka im davame krmivo Brit a pes dostava od druheho roku svojho života davame psovi aj vyživu na klby, aby sme predchadzali ochoreniam a problemom s klbami

  • Od:Lubomira Na 16.01.2019

    Canvit chondro sme davali našej Agoji od jej druheho roku a všetk je v poriadku. Dopstavala to preventivne a na poslednej prehliadke u veterinara sme za to dostali pochvalu. Klby ma vo vybornom stave

  • Od:Larika Na 10.01.2019

    najlepšia klbova vyživa pre psa je canvit chondro. Nedaáme na nu dopustit

  • Od:Kayla Na 29.11.2018

    Určite. Je to taká prvá pomoc na takých prvých 5-6rokov a až zostárne a bude potrebovať postupne regenerovať kĺby tak ísť do canvit chondro super - ten má bohatšie zloženie s glukozamínom, chondroitínom, msm a kyselinou hyalurónovou.

  • Od:Evdzelinka Na 29.11.2018

    My máme obavu práve či nie je obézny aj keď nevyzerá, ale kĺby namáhané mať može nakolko denne prejde s manželom strašne veľa kilometrov. Takže ak chcem ochranu kĺbov prípadne ich regeneráciu tak zvoliť canvit chondro maxi?

  • Od:Kayla Na 29.11.2018

    Canvit je rozumná voľba kvoli zloženiu, len tam treba zvážiť pri výbere či ide o doplnok terapie ochorenia klbov ako trebars dysplazia a vtedy ist do chondro super alebo ci ide o ochranu namáhaných kĺbov rastúcich a zdravých psov a vtedy ísť do chondro maxi.

  • Od:Evdzelinka Na 29.11.2018

    Dobrý deň, prosím Vás o radu máme doma 2,5 ročného labradora a radi by sme mu vybrali správnu výživu na kĺby. Nakoľko labradori maju tendenciu k nadváhe máme obavu aby mu kĺby neodišli...chceme hlavne preventívnu ochranu kĺbov. Zatiaľ nejaví známky nadváhy ani chytených kĺbov. Zvažujeme značku canvit kvoli recenziam okolia ale nevieme vobec. Budem vdacna za cokolvek. Vdaka moc. EM

  • Od:Jana Zubacova Na 10.10.2018

    Dobry den,moj psik bol v juni tohto roku operovany medtodou TTA-vaziva,meniskus potrhany a ma dysplaziu laveho bederneho klbu a praveho laktoveho. Veterinar nam predpisat Flexadin advanced. Aky mate nazor na tento pripravok? Ak pre neho existuje ucinnejsi pripravok poprosim dajte mi vediet. Uzivali sme aj Aptoflex,ale nezdalo sa mi,ze by lepsie po nom chodil. Tak mozno porovnanie tychto dvoch pripravkov by ma potesilo. Na pocudovanie najlepsie mu robi huspenina/po odstraneni mastnoty a nesolena/ z bravcovej nozicky,na striedacku s mrkvovou stavou rozmixovanu s kuskom zazvoru a kurukumy. Aky je Vas nazor ,neublizi mu to inac?. Velmi pekne dakujem za info

Blog

Nejnovější příspěvky