+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Výživa šteňaťa

381 Shlédnutí 0 Líbí se

Každé šteňa miluje hry a lotroviny. A každé tiež rado papá! Niekedy si dokonca aj nevinne vyzerajúce roztomilé šteniatko rado pochutí na vašich topánkach alebo nábytku. Taký jedálniček mu ale netolerujte! Aby mohlo vaše psie bábätko spokojne zaspávať s plným bruškom, musíte ho kvalitne nakŕmiť. Túžba zožrať váš koberec či ponožky bude o poznanie nižšia :)

Vybrať vhodné kŕmenie pre šteniatka nie je jednoduché. Prečo? Tie malé roztomilé guličky sú tí najnáročnejší psie stravníci! Šteňaťu je potrebné zaobstarať krmivo chutné, voňavé a plné mäsa. Najobľúbenejším krmivom pre šteňatá sú granulky. Poradíme vám s ich výberom. :-)

Kŕmenie u chovateľa

Ak všetko prebieha bez komplikácií, tak sa prvé týždne života o šteniatka plnohodnotne stará mamička, a to vrátane kŕmenia. Psie bábätká sú kojené materským mliekom, ktoré je pre nich veľmi dôležité, pretože obsahuje všetky potrebné živiny, aby malí psíci rástli. Ak nie je iná možnosť a sučka nie je schopná šteniatka nakŕmiť, tak je nutné siahnuť po náhrade - mlieku pre šteneiatka.

 
Výnimočne sú šteňatá plne kojené až do svojho odchodu k novým majiteľom. Väčšinou s pribúdajúcim vekom nie je mliečna desiata pravidelná a šteniatka dostávajú pevnú stravu. Prvé granuly sú označené slovom Starter a sú špeciálne prispôsobené potrebám šteniat od veku 4 týždňov. Obľúbenou voľbou českých chovateľov sú hypoalergénne granulky Calibra Dog HA Starter & Puppy Lamb s jahňacinou a ryžou. Toto krmivo je vhodné pre šteniatka od 4 týždňov do 3 mesiacov a môžu si ho tak odniesť aj do nového domova.

Calibra Starter nutrične zodpovedá aj potrebám gravidných a dojčiacich sučiek, takže šteniatka sa môžu stravovať spoločne s mamičkou. Pre malé šteniatka sa odporúča granulky namáčať vo vlažnej vode, alebo šteňacom mlieku, aby zmäkli a boli lepšie požívateľné.


POZOR: Šteniatkam nikdy nepodávajte kravské mlieko, nie sú schopné ho tráviť a spôsobíte im tráviace problémy vo forme hnačky alebo zvracanie! Ak je nutné používať mlieko, tak iba špeciálne určené pre šteniatka.

 

Prečo vybrať Calibra Starter & Puppy?

                 >> hypoalergénne krmivo vhodné pre šteniatka od odstavu do 3 mesiacov
                 >> vysoko stráviteľné
                 >> prispôsobené citlivému tráveniu šteniatok
                 >> neobsahuje pšenicu, sóju ani kukuricu
                 >> vysoký podiel jahňacieho a morčacieho mäsa zaručuje super chuť

Calibra superpremium NEW pre psov

Po príchode šteniatka do nového domova

Dobrým zvykom chovateľov je, že k šteniatku dávajú základnú výbavičku, ktorej súčasťou sú granulky, na ktoré je šteniatko zvyknuté. Pri tomto krmive by ste mali nejakú dobu zostať. Na malé telíčko už je tak dosť zmien, keď si má zvykať na nový domov a pána. Pri prechode na nové granuly postupujte veľmi opatrne a postupne ich primiešavajte k starým, aby ste nerozhodili trávenie šteniatka.

Malé šteniatka sa kŕmia až 5-krát denne, postupne sa znižuje frekvencia a zväčšujú sa jednotlivé porcie podľa dávkovania. Kŕmenie podávajte vždy približne v rovnaký čas a nechajte po ňom šteniatko odpočívať: venčite a hrajte sa s ním pred kŕmením, aby potom mohlo v pokoji tráviť.

 

Calibra pre šteňatá

Calibra Starter & Puppy sa hodí pre všetky šteniatka bez ohľadu na plemeno do 3 mesiacov veku a potom by ste mali prejsť na vyšší "level". Sú to granulky s označením Junior, ktoré sa už vyrábajú prispôsobené šteniatkam jednotlivých plemien podľa veľkosti.

Granuly Calibra Puppy & Junior

Pre malé plemená
             >> kuracie Calibra Dog HA Junior Small Breed Chicken

Pre stredné plemená
             >> kuracie Calibra Dog Junior HA Medium Breed Chicken
             >> jahňacie Calibra Dog Junior HA Medium Breed Lamb

Pre veľké plemená
             >> kuracie Calibra Dog Junior HA Large Breed Chicken
             >> jahňacie Calibra Dog Junior HA Large Breed Lamb

 

Konzerva Calibra Puppy & Junior

             >> kura s hnedou ryžou Calibra Dog Junior

 

Barking Heads Puppy

Pre maškrtné šteniatka odporúčame tiež granulky a konzervy Barking Heads, ktoré úžasne voňajú a ešte lepšie chutia. Krmivo Barking Heads pre šteňatá kúpite aj vo variante bez obilnín. Grain Free granuly pre šteňatá sú vhodné predovšetkým pre psíkov s citlivým trávením a kožnými problémami.

Granuly Barking Heads Puppy

             >> Barking Heads Puppy Days - kura, hnedá ryža a losos pre všetky šteniatka
             >> Barking Heads Puppy Days Grain Free - bez obilnín, s lososom a pstruhom pre citlivé šteniatka

Konzervy Barking Heads

             >> Barking Heads Puppy Days - 100% bez obilnín s kuracím mäsom
             >> Barking Heads Puppy Days Salmon - 100% bez obilnín s lososom

Barking Heads granule pre šteňatá

 

Kedy prejsť na dospelácke krmivo?

Granulky vyberajte s ohľadom na veľkosť plemena. Každá veľkostná/ hmotnostná kategória dospieva v inom veku. V tejto dobe je vhodné prejsť na dospelácke krmivo, ktoré nesú označenie adult.

Malé plemená -> od 12 mesiacov

Stredné plemená -> od 15 mesiacov

Veľké plemená -> od 24 mesiacov

 

3 rady na záver

         1. Pri kŕmení šteniatka dodržujte predpísané dávkovanie, ktoré je deklarované na vreci s granulami. Nadváha šteniat je veľmi nežiaduca, pretože v období rastu nadmerne zaťažuje kĺby a môže viesť k ich poškodeniu.
         2. Podávajte svojmu šteňaťu naozaj granulky vhodné pre šteňatá alebo juniorov. Ich zloženie je prispôsobené potrebe zvýšeného príjmu živín a zaistí správny vývoj.
         3. Ak chcete svojmu miláčikovi podávať doplnky stravy, tak sa o možnosti ich kombinovania so šteňacími granulami poraďte s veterinárnym lekárom. V opačnom prípade môžete zapríčiniť nepomer látok v organizme.

Publikováno v: Ako vybrať

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky