+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Feliway = prirodzené upokojenie vašej mačky

2018 Shlédnutí 0 Líbí se

Každá mačičkárka a mačičkár si želá, aby jeho mačací zverenec bol spokojný a šťastný. Bohužiaľ hoci sú mačky veľmi inteligentné, tak hovoriť nevedia. A vy tak musíte vedieť čítať z ich správania, či sú v pohode, alebo ich niečo trápi.

Vytvorenie prívetivého domáceho prostredia pre mačku je základom pre jej spokojný život vo vašom byte či dome. Aby mačka vašu domácnosť milovala a považovala ju za svoje bezpečné teritórium, môže byť niekedy zložité. Mačky majú špecifické nároky na súkromie a priestor, v ktorom sa pohybujú.

Našťastie ale nemusíte uprostred obývačky zasadiť strom, zašiť do gauča kocúrnik obyčajný a mať na každom rohu tmavú schovávačku. Tajomstvo mačacej spokojnosti bolo odhalené a aj vy môžete zaistiť bezpečný domov, kde sa vaša mačička bude cítiť dobre.


Zoznámte sa s Feliway - jedinečnými prípravky na utlmenie stresu a upokojenie mačiek!

Čo je Feliway na upokojenie mačiek?

Revolučný prípravok na upokojenie mačiek, ktorý potláča stres a prirodzene upokojí mačky každého veku i veľkosti. A to vďaka feromónom.

Feliway imituje mačacie tvárové feromóny, ktoré mačky vypúšťajú, keď sa o niečo otierajú svojim ňufáčikom. Tento špecifický feromón, označovaný ako F3, vylučuje mačka v prostredí, ak sa tam cíti bezpečne a spokojne. Možno si vybavíte situáciu, keď sedíte a mačka sa takto otiera o vašu stoličku, kreslo alebo gauč. Týmto otieraním vylučuje tvárový feromón a tak si značkuje bezpečné prostredie. Práve tam, kde si mačka takto "označkovala", sa cíti v pokoji.

Vďaka produktom Feliway sa vaša mačička bude cítiť dobre, kdekoľvek tieto umelé feromóny použijete, pretože dokonale napodobňujú ten jej.

A čo sú to feromóny? Jedná sa o chemické signály, prostredníctvom ktorých sa môžu zvieratá dorozumievať. Feromónová stopa, ktorú mačka niekde zanechá slúži ostatným mačkám ako odkaz, ale zároveň je to označenie pre ňu samotnú. Vdychovanie feromónov sa nazýva flémovanie a mačky vnímajú feromóny vomeronazálnym orgánom, ktorý ďalej odovzdáva informáciu do mozgu. Tento proces je mimovoľný, takže ho mačka nemôže ovplyvniť.

Feliway sprej

Prípravok vo forme spreja na upokojenie pre mačky sa hodí k použitiu na rôzne predmety a miesta, na ktorých chcete zanechať feromónovú stopu, ktorá v mačkách vyvolá pozitívne pocity. Nanášanie je veľmi jednoduché a po aplikácii počkajte 15 minút, než mačku pustíte do priestoru, kde ste Feliway sprej použili.

NÁŠ TIP! Veľmi vhodné je použitie spreja do prepravky, keď sa chystáte s mačičkou na cesty. Na tieto príležitosti si kúpte praktické cestovné balenie Feliway Travel Sprej 20 ml.

Feliway difuzér

Feliway difuzér proti stresu mačiek, jednoducho zapojíte do elektrickej zásuvky, kde bude nepretržite uvoľňovať mačacie feromóny. Náplň s objemom 48 ml vám vydrží po dobu 30 dní a je schopná pozitívne ovplyvniť priestor o výmere 50 až 70 m2. Mačky budú potom váš byt považovať za príjemné útočisko a je dokonca dokázané, že sa potom viac zdržujú vnútri aj keď majú možnosť z bytu odchádzať von.

NÁŠ TIP! Difuzér na upokojenie odporúčame použiť pre mačky v dlhodobejšom strese, ktorý môže byť spôsobený sťahovaním, príchodom nového domáceho maznáčika alebo bábätka, stratou blízkej osoby alebo zvieracieho kamaráta atď..

Je vaša mačka v pohode, alebo v strese?

A ako zistíte, že je vaša mačička doma spokojná, alebo naopak v strese? Poznať to môžete pozorovaním jej správania.

Spokojná mačka chodí s chvostom hore, je uvoľnená, hrá sa, objavuje, vyžaduje vašu pozornosť a má chuť k jedlu. Ak sa tvárou otiera o čokoľvek, tak vylučuje tvárové feromóny, ktorými dáva najavo, že sa cíti dobre a má to doma pod kontrolou.

Nespokojná mačka môže naopak škrabať a značkovať na nepatričných miestach, stráca chuť do jedla, je pasívna, skôr sa ukrýva a nadmerne sa stará o svoju srsť. Akonáhle si začnete všímať takéhoto správania, použite Feliway, uvidíte, že nežiaduce prejavy čoskoro ustanú a mačička sa doma opäť začne cítiť bezpečne.

NÁŠ TIP: Psychickú pohodu vašej mačky môžete posúdiť aj "online" a to vyplnením jednoduchého dotazníka. Z vašich odpovedí sa dozviete, do akej miery je vaša mačka ohrozená nežiaducim stresom. A tiež vám bude jasné či je vhodné siahnuť po feromónovom prípravku na upokojenie mačiek.

Kedy a kde Feliway použiť pre upokojenie vašej mačky?

Pomocou prípravkov Feliway môžete vašej mačičke pomôcť v pokoji a pohode prečkať akékoľvek stresové situácie a vytvoriť pre ňu bezpečný domov, kde sa bude cítiť príjemne a uvoľnene. Feliway sa nemusíte báť použiť, aj keď máte psíka alebo iného domáceho maznáčika - ostatné zvieratká mačacie feromóny žiadnym spôsobom neovplyvňujú.

Existuje mnoho faktorov, ktoré môžu spustiť stres u mačiek. Všeobecne mačky horšie znášajú akékoľvek zmeny prostredia, rozrušiť ich môže ale aj obyčajné sťahovanie nábytku v byte, kde sú už zvyknuté. Mačička môže cítiť nepohodu tiež pokiaľ je jej súkromie často narušované. A to ako inými zvieratami, tak napríklad častými návštevami. Väčšina mačiek samozrejme nemá rada cestovanie a návštevy veterinárneho lekára. Vo všetkých týchto situáciách použite Feliway a uľahčite vašej mačičke ich zvládnutie s pokojom bez zbytočného stresu.

3 najčastejšie mačacie stresy

Pobyt mimo domova a cestovanie

Chystáte sa na dovolenku a mačku umiestňujete do hotela alebo ku svojim známym? Alebo mačku beriete so sebou na výlet a bude s vami spať napríklad v hotelovej izbe? Vždy je vhodné v novom prostredí použiť Feliway, aby ste vytvorili pre mačku príjemnú feromónovú stopu, vďaka ktorej sa bude cítiť bezpečne.

A aj pred návratom mačky späť domov je opäť žiaduce "navoňať" prostredie feromónmi, uľahčíte jej príchod domov.

Pred očakávanou cestou tiež vždy vystriekajte prepravku sprejom, mačka by mala byť po dobu prepravy pokojnejšie. A to aj keď sa chystáte na kratšiu cestu napríklad na mačacie výstavu alebo k veterinárovi.

Nové mačiatko a zoznamovanie mačiek

Obstarávate si mačiatko? Ešte pred príchodom nového prírastku domov zapojte do zásuvky Feliway difuzér a nechajte ho pôsobiť v prostredí. Mačiatko sa u vás bude cítiť hneď od začiatku dobre a uľahčíte mu tým prechod do nového domova.

Po difuzéri na zmiernenie stresu mačky je vhodné siahnuť aj pri zoznamovaní mačiek. Prostredie bude pre všetkých mačacích účastníkov príjemné, a to môže pozitívne ovplyvniť ako ich prvé stretnutie, tak aj ďalšie spolužitie.

Zmeny prostredia, návštevy a bujaré oslavy

Či už sa sťahujete do nového alebo sa napríklad len rozhodnete maľovať, na vašu mačičku zmena prostredia alebo usporiadanie bytu vždy silno zapôsobí. Zapojte Feliway do zásuvky a mačka pochopí, že nemusí byť zo zmien vystresovaná a prirodzene sa upokojí.

Ak mávate často návštevy a alebo sa blíži obdobie vianočných sviatkov a silvestrovských osláv, siahnite po Feliway. Navyše by ste v takýchto prípadoch mali vašej mačičke pripraviť dostatok úkrytov, do ktorých si môže zaliezť. Deky a pelechy je vhodné postriekať Feliway sprejom a v prípade vianočných a silvestrovských osláv odporúčame zapnúť aj difuzér.

 

Použitie prípravkov Feliway na upokojenie mačiek je vhodné kedykoľvek máte pocit, že je vaša mačka v strese alebo sa necíti v pohode.

Feromóny vám pomôžu pripraviť taký domov, v ktorom sa vaša mačička bude cítiť príjemne a bezpečne. Ostatné zvieratá ani ľudí feromón obsiahnutý v prípravkoch Feliway nijako neovplyvňuje, takže sa jeho použitia nemusíte báť. Komunikujte so svojou mačičkou prostredníctvom feromónov, ako je to pre ňu prirodzené.

Publikováno v: Novinky, Poradňa

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky