+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Ako odčervovať mačku?

10072 Shlédnutí 0 Líbí se

Mačka sa s červami nekamaráti. A my ľudia tiež nie. Preto je potrebné sa postarať, aby sa k vám nedostali. Prezradíme vám, ako zahubiť červa a zariadiť, aby sa nikdy nevrátil.

Prečo je nutné odčervovať mačku?

Pretože nechcete, aby vašu mačku trápili červy a aby nakazila vás a vaše deti. Ako to všetko začína a červík sa objaví? S vašou mačkou sa chce "kamarátiť" hneď po jej narodení a mačiatko napadne skrz materské mlieko. Dospelá mačka môže k červom prísť po zahryznutí akejkoľvek myši alebo vtáka, ale aj zožratím vajíčok. Vajíčka môžete domov nevedomky priniesť napríklad na topánke.

A ktoré parazity mačky najčastejšie napádajú? Napríklad škrkavky, pásomnice či machovce. Môžu spôsobiť množstvo problémov, ako je strata hmotnosti, vracanie, kašeľ, chudokrvnosť atď. Situáciu nepodceňujte, môže viesť aj k smrti.

kočka

Kedy vykonať prvé odčervovanie a ako často odčervovať?

S prvým odčervovaním neotáľajte. Spravidla sa vykonáva vo štvrtom týždni po narodení a opakuje sa v šiestom a trinástom týždni. Ak vaša mačka môže chodiť von, odčervujte ju každé 3 mesiace. Mačky v domácnosti stačí odčervovať každý polrok. Pravidelné opakovanie je potrebné, keďže odčervovanie je jednorazové a nepôsobí dlhodobo ako napríklad očkovanie.

Ako sa odčervovanie vykonáva?

Na prvý odčervovanie vezmite mačiatko k veterinárovi, dá mu pastu na odčervenie a zároveň sa prezrie, či je mačiatko zdravé. Pre ďalšie procedúry môžete u veterinára zakúpiť pastu či tablety a aplikovať ich až doma. Tabletu skúste šikovne ukryť do mäsa či obľúbenej pochúťky. Pasty sú už ochutené a vstrekujú sa do papuľky. Nezabudnite tiež na ochranu proti vonkajším parazitom (blchy, kliešte a pod.)!

Odporúčame tieto produkty na odčervovanie mačiek

Pasty:

Caniverm pasta
Banmint Pasta


Spot:

Profender spot on mačka (to je spot na kožu, ale účinkuje na vnútorné parazity)


Tablety:

Milbemax 16 / 40mg pre mačky 2tbl
Caniverm tablety
Cestal cat
Drontal pre mačky 2tb

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód

Komentáře

  • Od:Lenka Na 29.01.2021

    Chcem sa opitať,môžem odčerviť mačku tabletou cestal plus na 10kg ? Ak ano kolko z tabletky dať...

  • Od:Mária Na 11.12.2019

    Jednoducho dám spraviť na veterine koprologiu a nemusím do nich pchať chémiu.

  • Od:Evulka Na 20.07.2019

    Ahojte, ja som si doniesla 9 mesačného kocúrika a teraz som mu dávala odcervovaciu tabletku polku drontalu a nasilu do papulky to nešlo. Kúpila som mu syrovou pastu od gimpetu ma ju strašne rád, kúsok som si na tlačila na prst do toho zabalila tabletku olizal to a ani nevedel ze bol odcerveny????

  • Od:Lenka Na 18.11.2018

    Ja mám mačiek viacero. Na každého platí niečo iné. Niektoré mi tabletu zjedia na tavenom syre v črievku (bambino, karička), niektoré v miamor paste. V mäse tabletu zacítia a za nič na svete nezjedia. No a tí, ktorým sa to nedá dať po dobrom, musia tabletu dostať nasilu ???? a pri tom mi už musí asistovať priateľ. Mačku si vezme na ruky bruškom hore - takže mačka mu leží chrbtom na ruke, a druhou rukou ju škrabká na bruchu, za chvíľu jej tou rukou chytí predné labky, ja jej otvorím papulku, vhodím odčervovák a rýchlo zavrem, aby mi ho mačka nestihla vypľuť. Hlavu držím, kým neprehltne..

  • Od:Stanka Na 16.10.2018

    Tabletky podávam mačkám do taveného syra karička. Ten zbožňujú. Najprv im treba dať kúštik dva samotného, ten si oni vychutnajú, a do ďalšej treba dovnútra dať pol tabletky. Potom zas len syr, a tak nenápadne to zjedia. Syr po kúskoch, tak maximálne centimeter, lebo je lepkavý, radšej menší kúsok, aby ho moc nežuli, lebo tajomstvo objavia. Držím palce.

  • Od:Mária Na 04.09.2018

    No presne aj ja mám ten problém u mačičiek, jasné že sú inteligentné a vycítia z jedla, že tam niečo nepatrí. Keď bola malinká, so striekačkou som jej dala dávku pasty, no neviem teraz čo spraví keď je väčšia, či sa mi to podarí natlačiť jej to. Tiež ma trápi, to že dve máme vonku a tie veľmi schudli, tú čo mám doma je zasa moc baculatá, majú rok tak neviem či schudli tie dve z toho, že by mali nejaký parazit, alebo čo sa deje. Veľmi ma to trápi tiež. Skúsim tú pastu a uvidím. Tiež milujem mačičky ako dieťatko a trápi ma keď im niečo je.

  • Od:Lenka Na 21.08.2018

    A tá blba pasta sa stala pre naše nájdené mačiatko smrťou. Pred dvoma dňami nám zomrelo, bol to strašný pohľad a neprajem ani najvačšiemu nepriateľovi aby to zažil. Našli sme ju začiatkom mesiaca a zobrala som ju veterinárovi a dal jej tú pastu, ten jed hnusný do papuľky a ona jedla, akoby jej to pomohlo. Ale prakticky priberala a zrazu za pár dní schudla, v kuse mala hnačky a to jedla salámku pre mačky, takže asi ťažko by mala mať hnačku, to už bolo podozrivé a v den smrti vôbec nič nejedla, ležala a ked sa mi pokakala na tričko a dala som ju do trávy, ležela tam chúďatko moje, strašne nám chýba, ale ja to už nezmením. A ked budem raz mať mačiatko, tak ku veterinárovi pôjdem jedine vtedy, ked mačiatko nebude choré, toto bolo síce choré, malo zatečené očká, ale to by ju určite nezabilo, ale ked bude dostatočne silná, zdravá, pribratá, už nikdy takto neprídem a dá jej tú pastu do papaľky a zopakuje sa podobný scenár. Aj psíkov máme a ked sa nám koncom januára narodili šteniatka, tak veterinár kázal dávať tú pastu proti parazitom ked budú mať 2 týždne a že mám aj prečítať leták a tam bolo písané že až od 6 týždnov, tak potom čo to má byť, ja som im to dala od 6 týždnov a máme jedno z nich doma a je silný. Takže ľudia dávajte pozor, čo podávate svojím miláčikom, lebo raz budete veľmi trpieť, ked vám také malé bezbranné mačiatko, šteniatko zomrie a nehovorím to len tak, bolo to veľmi trpké a ešte aj je, neprajem fakt nikomu to zažiť.

  • Od:Ela Na 13.06.2018

    Keby to bolo také ľahké. Zvieratká majú svoju vlastnú inteligenciu a pud sebazáchovy. Tabletky vôbec nezje, radšej je hladný aj celý deň odmieta jedlo z mištičky kde som to skúšala a skúšali sme striekať do papuľky pastu, kým bol malý - aj vtedy to vypľul a teraz ako veľký si pamätá striekanie, tak už to odmieta úplne a hlavne vypľuje to, môžem streknúť čo chcem.

  • Od:Lea Na 30.05.2018

    Ja tabletku rozdrvim dám ju do striekačky, natiahnem vodu, nechám rozpustiť a vsreknem do papulku. Veľmi rýchle ani nevie že bol odcerveny

  • Od:Shakramka Na 06.03.2018

    Mám kocúrika, ktorý má 3 roky. Pravidelne ho odčervujeme, má možnosť byť neustále von, keďže je v rodinnom dome. Je problém s odčervovaní, pretože tabletku vyňuchá aj v tom najobľúbenejšom jedle a keď ju zaňuchá, nechce jedlo zjesť, tým pádom ani tableku. Aj nasilu keď mu ju strčím do papulky, no sodoma komora je to. POraďte nejaký trik, aby ju zožral:-)

Blog

Nejnovější příspěvky