+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Veterinárne diéty pre psov = krmivo, ktoré lieči

1547 Shlédnutí 0 Líbí se

Hovorí sa, že choroby nechodia po horách, ale po ľuďoch. A bohužiaľ sa nevyhýbajú ani psom!

Pes podobne ako človek môže trpieť rôznymi chorobami alebo mať zdravotné komplikácie po úraze či zranenie. A rovnako ako človek aj váš psík potrebuje odbornú pomoc. Veterinárneho lekára navštevujte nielen na preventívne prehliadky, a keď je pes zranený či chorý. Príďte za ním aj na prvý pohľad v menej závažných situáciách. Tie totiž môžu viesť k rozvoju závažnejších zdravotných ťažkostí.

Pokiaľ k veterinárovi prídete včas, dajú sa niektoré zdravotné ťažkosti vyriešiť veľmi jednoducho. A to len zmenou jedálnička!

Veterinárna diéta je krmivo, ktoré vyvinuli veterinári na mieru pre chorých psíkov. Klinická diéta pomôže vyliečiť najčastejšie zdravotné ťažkosti vášho psa často bez nutnosti podávania ďalších liekov. Vo vážnejších prípadoch podporuje veterinárna diéta liečbu a predpísané lieky vhodne dopĺňa.

Napríklad keď váš pes:

    >> Má nadváhu alebo sklony k obezite
    >> Zle vstáva či líha, kríva alebo má iný pohybový problém
    >> Nadmerne lenivý, má lupiny, trpí na vyrážky, veľa sa škrabe alebo má časté zápaly uší
    >> Má zubný kameň či mu páchne z papuľky
    >> Je unavený, nemá radosť z pohybu, nemá chuť k jedlu



Veterinárne diéty pre psy

5 najčastejších zdravotných ťažkostí, ktoré sa dajú riešiť kŕmením

Zistili sme, v ktorých prípadoch pes najčastejšie dostane od veterinára klinickú diétu. Prečítajte si, ako zdravotný problém spoznáte a akým krmivom ho môžete riešiť.

BONUS pre vás: Pod článkom nájdete kľúč k obľúbeným veterinárnym diétam pre psov Hill's

1) Nadváha, obezita, redukcia hmotnosti

Pes je tučný? Trpí nadváhou alebo má dokonca sklony k obezite? Problémy s hmotnosťou sú najčastejšou diagnózou pre podávanie veterinárnej diéty pre psov. Nadváhou trpia psy malé, stredné aj veľké. Niektoré plemená majú k priberaniu genetické predispozície a v ohrození sú aj kastrované jedince a psy, ktoré nemajú dostatok pohybovej aktivity.

Pri psích tlsťochoch platí, že čím skôr sa problém rieši, tým je väčšia šanca na úspech! Doktor psa zváži, vypočíta ideálnu hmotnosť a potom odporučí správne krmivo, ktoré pomôže vášmu psovi schudnúť. Veterinárna diéta na zníženie hmotnosti vášho psíka zasýti, aby nemal hlad, ale kŕmna dávka nie je tak "nabúšená" a naviac obsahuje L-karnitín pre rýchlejšie spaľovanie a veľa vlákniny.

Aj pri psoch je počas chudnutia dôležitý tiež zdravý pohyb. Časté prechádzky vo svižnom tempe, prípadne aj v kombinácii s vhodnými športovými aktivitami - aportovanie, plávanie. Fyzickú záťaž psa s nadváhou je potrebné zvyšovať postupne a tiež berte ohľad na zdravotný stav jeho kĺbov. Nadváha je totiž na kĺby veľkou záťažou a tak je nevyhnutné vybrať buď špeciálnu diétu s prídavkom kĺbovej výživy, ako je receptúra ​​Hill's J / D Reduced Calorie. Ak ste zvolili inú diétu na redukciu hmotnosti bez obsahu chondroprotektív, odporúčame pridávať navyše nutričné ​​doplnky na kĺby.

Ako pohľadom poznáte, že má váš pes nadváhu

2) Kĺbové ťažkosti

Problémy s pohybovým aparátom môžu byť rôzne. Od úrazov až po degeneratívne ochorenia. Kĺby trápia psov všetkých veľkostí a v každom veku. Rizikovou skupinou sú už spomínané psy s nadváhou. Ďalej potom plemená, ktoré majú vrodené predispozície na ochorenia kĺbov. Ale aj bez genetického predpokladu môže mať pes rastové chyby či problémy vďaka zlej výžive alebo nevhodnému managementu pohybu v šteňacom veku. A veľmi často hnevajú kĺby psích seniorov a dokonca aj športovcov.

Ako choré kĺby poznáme? Psík sťažka a pomaly vstáva, často líha, zle chodí, nechce chodiť hore schodmi ani zo schodov, pokrivkáva a celkovo sa neraduje z pohybu. Ak spozorujete prvé príznaky alebo má váš pes za sebou nejaký úraz, radšej sa rovno vydajte k veterinárovi. Do kĺbov bohužiaľ nevidíme a tak je na prehliadke často nevyhnutné kĺby vyšetriť pomocou röntgenu.

Nech už váš pes potrebuje špeciálnu výživu na kĺby ako prevenciu alebo liečbu, tak isto neurobíte chybu podávaním špeciálnej veterinárnej diéty. Klinické diéty pre psov s obsahom kĺbovej výživy sú vynikajúcim spôsobom ako zmierniť bolesti kĺbov a rýchlo navrátiť vášmu psovi radosť z pohybu. Najčastejšie ich nájdete podľa názvu, ktorý obsahuje slová JOINT, MOBILITY alebo v diétach Hill's J / D.

3) Potravinové alergie a precitlivenosť

Škrabe sa váš pes podozrivo často a vonkajšie parazity ste vylúčili? Má začervenanú kožu alebo sa mu dokonca tvoria chrasty? Má svrbivú, suchú kožu alebo časté zápaly v ušiach? Ak odpovedáte áno, tak je dosť pravdepodobné, že vás pes trpí neznášanlivosťou na nejakú zložku potravy, ktorú mu aktuálne podávate.

Intolerancia a potravinové alergie sa najčastejšie prejavujú práve zápalmi kože. Veterinárny lekár hypersenzitivitu psa dokáže spoľahlivo odhaliť a odporučí vám okamžitú zmenu krmiva. Hypoalergénne veterinárne diéty pre psov neobsahuje zložky, na ktoré je váš pes precitlivený alebo alergický. Kožné ťažkosti sa väčšinou začnú sami rýchlo upravovať. Niekedy je ale treba zápal kože vyliečiť antibiotikami a takého psa kúpať v špeciálnom šampóne, ktorý podporí liečbu povrchovo.

4) Dentálne ťažkosti

Viac ako 80% psov starších ako dva roky má problémy so zubami a dutinou ústnou. Preto musíte predchádzať týmto problémom čistením zubov a masírovaním ďasien už od šteniatka a tým eliminovať zubný povlak, zápach z tlamy, zubný kameň, zápaly ďasien a paradentóze v staršom veku.

Ak sa už zápach z papuľky vášho psíka vyskytuje, alebo máte podozrenie na zvýšenie tvorby zubného povlaku, vyhľadajte veterinára. Ten vám v prvom kroku odporučí špeciálne krmivo na kompletnú starostlivosť o papuľu vášho psa. Veterinárna diéta na zuby obsahuje účinné látky, ktoré sa starajú o zdravie ústnej dutiny a eliminuje tvorbu povlaku, zápach z papule a zápaly ďasien. Veterinárne diéty pre psov na zuby spoznáte podľa slova DENTAL a u Hill's označenie T / D.

Liečbu dentálnych ťažkostí je dobré podporiť vhodnými pochúťkami na žuvanie alebo dentálnymi maškrtami. Veľmi pozitívne účinky na zdravie ústnej dutiny má tiež pridávanie morskej riasy Kelp do krmiva a samozrejme mechanické čistenie zubov pastou a kefkou. Existujú taktiež ústne vody a ďalšie doplnky pre zdravé zúbky vášho psa. Trendom sú tiež dentálne hračky pre psov, ktoré pomáhajú mechanicky obrusovať zubný povlak.

Zubný kameň

5) Rekonvalescencia

Operácia, choroba, vyčerpanie a podvýživa sú najčastejšie dôvody pre výber veterinárnej diéty určenej k celkovej rekonvalescencii organizmu. Tieto stavy bývajú často kritické a je potrebné, aby diéta zabrala čo najrýchlejšie. Pokiaľ pes trpí zároveň nechutenstvom, kúpte mu chutnejšiu konzervu alebo špeciálnu extra výživnú pastu.

Pre rýchle hojenie a nabudenie imunitného systému voľte iba konzervy a granule presne na to určené. Veterinár vám poradí také, aby obsahovali maximálne vstrebateľné živiny z hydrolyzovaného mäsa s komplexom vitamínov, minerálov, stopových prvkov, antioxidantov a mnoho ďalších potrebných živín. Veterinárnou diétou uľahčíte vášmu psovi návrat do normálneho behu života a zrýchlite tým proces uzdravenia.

Problémov a chorôb je bohužiaľ oveľa viac a niektoré nie je možné riešiť iba špeciálnou výživou. Napríklad závažné ochorenia srdca, pečene, obličiek a iných vnútorných orgánov, je schopný diagnostikovať a liečiť len veterinárny lekár. Tu slúžia veterinárne diéty ako doplnok a podpora liečby. O podávaní veterinárnej diéty by mal v každom prípade rozhodnúť veterinár.

Kľúč k veterinárnym diétam Hill's pre psov

Ochorenie

Upresnenie diagnózy

Veterinárna diéta Hill's

Diagnóza a riešenie na základe odporučenia veterinárneho lekára
Nadváha Kontrola váhy, prevencia W/D Metabolic
Znižovanie hmotnosti R/D Metabolic
Nadváha + kĺbové ťažkosti Metabolic + Mobility
Problémy s kĺbmi Podpora kĺbov J/D Metabolic + Mobility
Kĺbové ťažkosti + nadváha J/D Reduced Calorie
Kožné problémy Nealergické i alergické prípady D/D
Diéta s hydrolyzovaným proteínom pre alergické prípady Z/D
Dentálne ťažkosti Zubný kameň, Zápach z tlamy, gingivitída T/D
Rekonvalescencia Rakovina, nádorové ochorenie A/D
Oslabenie, rekonvalescencia, pooperačné stavy, podvýživa A/D I/D I/D Sensitive
Gastrointestinálne ťažkosti Upresnenie stanoví lekár na základe odborného vyšetrenia I/D; I/D Sensitive; I/D Low Fat W/D Z/D D/D T/D R/D
Ochorenie obličiek Upresnenie stanoví lekár na základe odborného vyšetrenia K/D U/D
Močové kamene Upresnenie stanoví lekár na základe odborného vyšetrenia W/D S/D U/D C/D
Pečeňové ťažkosti Upresnenie stanoví lekár na základe odborného vyšetrenia I/D U/D A/D H/D
Srdcové ťažkosti Upresnenie stanoví lekár na základe odborného vyšetrenia H/D K/D W/D
Diabetes Upresnenie stanoví lekár na základe odborného vyšetrenia W/D R/D T/D I/D Sensitive

Veterinárna diéta pre psa

Publikováno v: Ako vybrať

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky