+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Čo robiť keď sa pes bojí

4494 Shlédnutí 5 Líbí se

Strachom trpia psy rovnako ako ľudia. Či už sa psy boja letnej búrky, Silvestrovského ohňostroja alebo veterinára, máme pre vás zaručené typy ako udržať vášho psieho kamaráta v pohode nielen v týchto nepríjemných situáciách.

Pýtate sa čo všetko môže stres psíkovi spúšťať? Takmer čokoľvek! Odlúčenie, strach, zvuk streľby či búrky, návšteva veterinára, dlhé cestovanie, výstavy či preteky, stret s cudzími zvieratami alebo ľuďmi a tak ďalej a tak ďalej ...

Každý pes je iný a ak zaznamenáte prejavy stresu, začnite situáciu riešiť čo najrýchlejšie. Ničenie čohokoľvek, kňučanie, vytie, hlasné štekanie, triaška, nadmerné slinenie a vracanie - to je 7 najčastejších príznakov, že je pes v strese. A pozor - pri psoch tiež platí, že ak ste v strese vy, tak sa stres na vášho psa prenesie.

Čím dlhšie a častejšie je pes vystavený stresu, tým viac sa strach prehlbuje a nežiaduce správanie upevňuje. A ako teda riešiť stres pri psovi a riešiť ho vôbec?

Odpoveď je jednoznačne áno a rýchlo! Rôzne strachy sú často príčinou psích zlozvykov a samozrejme neúmerne zaťažujú nervovú sústavu a kardiovaskulárny systém vášho psíka. Prvou voľbou veterinárov na upokojenie psa sú produkty Adaptil s obsahom feromónov. Že neviete o čo ide? Tak čítajte ďalej.

Prvá voľba pre prirodzené upokojenie vášho psa

Adaptil sú prípravky na upokojenie psov s obsahom špeciálnej kópie feromónu, ktorý sučka vylučuje po narodení šteniat na ich upokojenie a posilnenie vzťahu medzi ňou a šteňatami. Tieto feromóny sa dostávajú do okolia a pre psa sú jasným signálom, že je v bezpečí a nič mu nehrozí.

Adaptil je k dispozícii v niekoľkých variantoch - difuzér, obojok a sprej

>> Adaptil difuzér stačí zasunúť do elektrickej zásuvky v miestnosti, kde pes trávi najviac času a postupné uvoľňovanie feromónov ho udrží uvoľneného a bez stresu. Výborný je na prvé dni šteňaťa v novom domove a tiež pre psov, ktorí neznesú byť doma sami a ničia veci alebo štekajú. S Adaptil difuzérom sa ale dajú riešiť aj mimoriadne situácie, kedy pes žiarli napríklad na čerstvo narodené bábätko či nového domáceho maznáčika.

>> Adaptil obojok nosí pes na krku a je vhodný najmä ak je pes v strese kdekoľvek mimo domov. Najmä ho nosia psy, ktoré majú strach z búrky a petárd.

>> Adaptil sprej je pohotovostné riešenie, ktoré využijete 15 min pred stresovou situáciou. Veľmi sa hodí pred jazdou autom, výstavami alebo návštevou veterinára pre rýchle upokojenie.

A nebojte, Adaptil obsahuje iba druhovo špecifické psie feromóny, na vás ani ostatných domácich miláčikov teda nebude mať najmenší efekt.

3 najčastejšie spúšťače strachu psov

Samota a odlúčenie

Úplne najčastejší spúšťač psieho stresu je strach zo samoty a odlúčenia. Často sa tento problém nazýva separačná úzkosť. Jednoducho ide o situáciu kedy psík nezvláda pobyt sám doma. Taký pes často likviduje alebo vyje a to je potrebné riešiť hneď v zárodku!

Zvykania a výchova od šteniatka v tomto prípade funguje takmer 100%. Už od prvého spoločného dňa treba psíka učiť samotného doma. Pomaly a postupne intervaly predlžovať, odmeňovať, chváliť a hlavne vydržať.

Nie so všetkými je to bohužiaľ tak jednoduché. Pes môže celý deň prekňučať či obťažovať okolie hlasným štekaním a vytím alebo bude ničiť a demolovať na čo príde.

Pokiaľ máte psieho ničiteľa, podchyťte tento zlozvyk hneď v začiatkoch. Jedným z riešení je naučiť psíka hneď od mala na klietku alebo ohrádku. Dajte do klietky psí pelech a nechajte ju otvorenú, takto ju pes prijme ako svoje bezpečné miesto a tiež ako miesto odpočinku po dobu Vašej krátkej neprítomnosti.

No dobre, klietka sa vám nepáči. Chápeme. Ale z bytu sa pomaly stáva kôlnička na drevo a vy premýšľate, ako to všetci na tých spokojných fotkách so svojimi miláčikmi robia?

Skvelý pomocník, ktorý psíkovi pomôže zvládnuť samotu po dobu Vašej neprítomnosti môže byť práve Adaptil difuzér. Kúpte si ho ešte pred príchodom šteniatka do nového domova a jeden deň vopred ho zapojte do zásuvky. Materský feromón vášho psa upokojí a uvidíte, že odlúčenie od naozajstnej mamičky pre neho bude o to jednoduchšie.

Adaptil difuzér

Vianoce, silvester a spol.

Tiež sa vás každý pýta, či už máte kúpené darčeky, napečené koláče a uprataný byt? Všetci okolo vás stresujú a keď náhodou nestresuje s nimi, stresujú ešte viac? A potom že Vianoce, že sú sviatky pokoja a rodinnej pohody. Ha, to už dávno neplatí!

Každoročný zhon, stromček, jedlo, darčeky, jedlo, silvester a pre zmenu zase jedlo. Vy dobre viete, že ten kolotoč za pár dní zase skončí. Čo ale váš pes? Až budete doma lietať okolo rúry, popoludní tráviť nákupom darčekov a večer padnete za vlasť, bude to pre vášho psa ťažké ...

A čo práve potom, keď sa k vám začnú schádzať všetci príbuzní a nepríbuzní, detičky, ktoré si psíka chcú za každú cenu pohladiť, prskavky, delobuchy a celá denná rutina, ktorú má Váš psík tak moc rád a ktorá ho drží v pokoji, je preč.

V prvom rade zaistite vášmu psovi súkromie - ale s jednou podmienkou - pelech dajte psovi na také miesto, aby mal prehľad o dianí v domácnosti. Psy sa jednoducho cítia dobre, keď majú situáciu pod kontrolou. Preto malí aj veľkí psíkovia okupujú gauč či kreslo a si líhajú tak, aby na všetkých videli. Neodháňajte psa do vedľajšej miestnosti, ale naopak ho nechajte vybrať miesto, kde v pokoji môže odpočívať a pritom očkom sledovať situáciu.

Pre zaistenie 100% vianočnej pohody tentoraz nedávajte do zásuvky vôňu škorice ani borovíc, ale radšej týždeň pred Štedrým dňom zapojte Adaptil difuzér. Feromóny sa z difuzéra uvoľnia až do priestoru 70m2 a vášho psa prirodzene upokoja až na 4 týždne. Pre človeka a iné zvieratá sa jedná o nepostrehnuteľnú esenciu. Žiadna vôňa ani chemické látky sa z difuzéra neuvoľňujú a feromóny z Adaptilu sú určené výhradne pre noštek vášho chlpáča. Pohodu si však užijete celá rodina.

Difuzér vám samozrejme vydrží aj cez obdobie silvestrovských ohňostrojov, z ktorých má veľa psov panickú hrôzu. Ak sa panický strach z petárd a ohňostrojov týka aj vášho psa, nasaďte psovi navyše Adaptil obojok, ktorý ho upokojí aj pri pobyte vonku.

Náš tip: Na prechádzky chodievajte iba na vôdzke, aby ste predišli panickej reakcii vášho psa a možnému úteku vášho miláčika.

Adaptil pre upokojenie psa

Návšteva veteriny

Pre veľa psíkov je stresovým faktorom návšteva veterinára. Tým viac, ak má s vyšetrením spojenú nejakú zlú skúsenosť. A to sa bohužiaľ u veterinára stáva celkom často.

Adaptil obojok je skvelým riešením pre všetky stresové situácie mimo domova. Telesná teplota psíka obojok zahreje a ten potom uvoľňuje feromóny psovi "priamo pod nos".

Ďalšie situácie, v ktorých sa osvedčil obojok pre psov Adaptil je napríklad jazda autom alebo iným dopravným prostriedkom, rôzne hlasné zvuky ako ohňostroj, petardy a búrky, pobyt v cudzom prostredí, stres pri stretnutiach s cudzími psami alebo ľuďmi alebo strach pri prechádzkach v rušných mestských uliciach.

Na príležitostné použitie je vhodný tiež Adaptil sprej, ktorý môžete aplikovať priamo na pelech psa, do klietky alebo do auta. Stačí aplikovať 8 až 10 strekov Adaptil spreje 15 minút pred krízovou situáciou ako je jazda autom či ponechanie psa samotného doma. Účinok Adaptil spreja pretrvá 4-5 hodín.

 

Pokiaľ na vašom psíkovi pozorujete typické príznaky stresu ako je štekanie, chvenie, zrýchlené dýchanie, ukrývanie sa alebo slintanie pri konkrétnych situáciách, odporúčame vyskúšať Adaptil - prvú voľbu veterinárov pri riešení strachu psov na celom svete. Či je váš pes ohrozený stresom môžete zistiť aj z jednoduchého online testu, ktorého výsledok vám môže všeličo napovedať.

Publikováno v: Novinky

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky