+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Starostlivosť o psie labky v zime

1679 Shlédnutí 0 Líbí se

V zime čaká na psíkov vonku veľa nástrah.

Mráz, fujavica, zmrznutý sneh reže do labiek a život dokáže znepríjemniť aj obyčajná posypová soľ!

A tak je v mrazivom počasí dôležité nielen vybrať správny oblek pre psa, ale poradiť si aj so starostlivosťou o namáhané labky. Ale neľakajte sa, nič ťažkého to nie je. Vo väčšine prípadov si vystačíte s krémom, ktorý chráni a vyživuje vankúšiky na psích labkách. A že neviete ako ho vybrať a kedy namazať? Tak čítajte ďalej ...

 

Krém na labky pre psov

Starostlivosť o psie labky v zime je jednoduchá. Pre ochranu vankúšikov pred popraskaním stačí používať špeciálnu masť na labky pre psov, ktorá chráni aj vyživuje. Labky mažte pred prechádzkou a potom akonáhle prídete domov. Po prechádzke umyte labky vlažnou vodu, jemne osušte a až potom naneste masť. Jedine takto zaistíte ochranu labiek nielen na prechádzke, ale aj následnú hydratáciu vankúšikov namáhaných mrazom a soľou.

POZOR: Pri dlhosrstých psíkoch nezabudnite v zime pravidelne prestrihávať chĺpky vyrastajúce medzi vankúšikmi. Pri chôdzi sa na nich hromadí sneh a vzniknuté hrudky môžu psíkovi spôsobovať bolesť pri došliapnutí. Pokiaľ už má pes zamrznutý sneh medzi vankúšikmi, nesnažte sa ho násilne odtrhávať. Vezmite psa radšej do tepla a počkajte, až sa sneh roztopí.

Hojaca masť Alaptid

Alaptid veterinárna masť by rozhodne nemala chýbať v žiadnej psej lekárničke. Alaptid je jedinečný veterinárny prípravok, ktorý môžete použiť na povrchové kožné ochorenia, zranenia a odreniny.

Výborne sa hodí aj na omrzliny a liečbu labiek poleptaných od soli. Navyše masť nie je toxická, takže aj keď je váš psík ochutnávač všetkého dobrého, tak mu po olízaní natretých labiek nehrozia tráviace ťažkosti ani iné problémy.

Alaptid masť na labky


 

Psík a topánočky

Myšlienka chlpáča v topánočkách sa niektorým môže zdať úsmevná, ale topánky sú skvelým pomocníkom pre psíkov, ktorí majú akýkoľvek problém s labkami, a to nielen v zime. Nejedná sa len o aktuálny módny trend, ale o užitočnú vecičku. Napríklad záprahové psy by sa bez ochranných topánočiek neobišli.
 
Skôr ako sa odhodláte k nákupu topánočiek pre psov, tak je dôležité určiť správnu veľkosť, aby topánka na labke dobre sedela a bola pohodlná. Topánočky zoženiete v rôznych veľkostiach a väčšinou sa dajú navyše stiahnuť suchým zipsom tak, aby z labiek nespadli ani pri vyvádzaní v snehu. Topánky pre psov sa vyrábajú samozrejme z funkčných materiálov, takže vášmu štvornohému miláčikovi poskytnú najvyšší komfort a ochránia jeho labky pred zimnými nástrahami.
 
NÁŠ TIP: Najlepšie je psíka na topánočky postupne naučiť. Ideálne mu ich prvýkrát nasaďte len na chvíľku a dobre ho zamestnajte hrou, maškrtami alebo spoločným vystrájaním na prechádzke.


5 tipov pre pohodové zimné prechádzky:

     >> Skráťte venčenie na primeranú dobu
     >> Vyhnite sa miestam, kde je povrch masívne solený
     >> Starajte sa o psie labky vhodnou masťou alebo ich chráňte topánočkami
     >> Ošetrujte tiež špičky uší, ktoré môžu ľahko omŕzať
     >> Zimomravé a gaučové psíky vybavte funkčným oblečením (5 najlepších oblečkov tohtoročnej sezóny nájdete >> TU <<)

Publikováno v: Ako vybrať, Novinky, Poradňa

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky