+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Novinky v kĺbových výživách pre kone

1249 Shlédnutí 0 Líbí se

Problémy s pohybovým aparátom sa nevyhýbajú ľuďom ani koňom. Môžete im však predchádzať a v prípade vypuknutia tlmiť ich dopad na život vášho koňa. Ako? Stačí používať chondroprotektíva - prípravky, ktoré sa starajú o kĺby a pozitívne ovplyvňujú ich funkčnosť, pôsobia protizápalovo a znižujú bolesť.

 

Jazdectvo je krásny šport a naozajstný "koníček", aby to vášmu koníkovi dlho a bez problémov šlapalo, mali by ste chrániť jeho pohybový aparát podávaním kĺbovej výživy. Končatiny sú jedným z najslabších miest koní, chráňte ich, aby ste si mohli so svojím parťákom užívať prechádzky a relaxovať v prírode. Nie nadarmo sa hovorí, že najkrajší pohľad na svet prechádza pomedzi uši koňa.

 

Pre každého správneho atléta je tu Atlet

Na trh kĺbových výživ pre kone vstúpila česká spoločnosť Bioveta a to hneď s dvomi prípravkami Atlet. Pri ich vývoji zúročila takmer storočné skúsenosti s výrobou veterinárnych liečiv a doplnkov stravy, takže ak zvolíte kĺbovú výživu Atlet, rozhodne nešliapnete vedľa.

 

Atlet MSM

Jedná sa o kĺbovú výživu v podobe sypkého prášku, ktorý môžete podávať všetkým dospelým aj starším koňom a žriebätám od dvoch mesiacov veku. Atlet MSM bojuje proti artróze a obsahuje, ako už názov napovedá, MSM (Methylsulfonylmethan), ktorý pomáha regenerovať chrupavky a má preukázané antioxidačné účinky. Ďalšou zložkou je glukosamín, ktorý podporuje správnu funkciu chrupaviek, pôsobí protizápalovo a znižuje bolesť. Poslednou zložkou je chondroitín sulfát, ktorý obmedzuje stratu chrupavky.

 

Atlet BS

Komplexná kĺbová výživa Atlet BS má ešte viac nadupané zloženie. Okrem MSM, glukosamínu a chondroitínu obsahuje navyše hydrolyzovaný kolagén, ktorý zaisťuje pružnosť a pevnosť tkanív. V zložení ďalej nájdete hyaluronan sodný, ktorý tlmí nárazy v kĺboch ​​a obmedzuje degeneráciu chrupavky. Atlet BS je obohatený o extrakt z Boswellia serrata, jedná sa o kadidlovník, ktorý má protizápalové účinky a znižuje bolestivosť kĺbov.

 

Brusnicový Aptus Apto-Flex Equine

Známa a obľúbená kĺbová výživa Aptus Apto-Flex je jednotkou na trhu nielen medzi koniarmi. A teraz prichádza s vylepšeným zložením, ktoré bolo obohatené extraktom z brusnice. Chutný sirup je zvieratami veľmi dobre prijímaný a jednotlivé zložky sa vďaka tekutej podobe veľmi dobre a rýchlo vstrebávajú. Obsahuje päť hlavných zložiek (kyselina hyalurónová, kolagén, MSM, chondroitín a glukosamín sulfát), vďaka ktorým Aptus Apto-Flex Equine cieli komplexne na mnohé kĺbové ochorenia. Odporúča sa podávať aj v rekonvalescencii po operáciách a úrazoch pohybového aparátu, kedy preukázateľne pozitívne pôsobí na hojenie a úplné uzdravenie zvieracieho pacienta.

 
Apto-Flex pre kone

Geloren HA v podobe chutných želatínových kociek

Jedná sa o unikátnu kĺbovú výživu, ktorú môžu okrem koní užívať aj ostatní domáci miláčikovia. Vyrába sa vo forme chutných želatínových cukríkov s višňovou príchuťou, preto sa skvele hodí pre maškrtné koníky, ktorí majú s prijímaním rôznych doplnkov stravy problém. Geloren HA môžete pokojne sami ochutnať, všetky suroviny v ňom použité majú potravinársku kvalitu.

TIP: Niektoré koníky bývajú spočiatku k želatínovým tabletám nedôverčiví, akonáhle ich však ochutnajú, strach ide bokom. Môžete nechať kocky na vzduchu vyschnúť, aby stvrdli, na ich funkciu to nemá vplyv a koníka nezmätie želatína, na ktorú nie je zvyknutý.

Každá žuvacia tableta obsahuje konkrétne množstvo aktívnych látok (kyselina hyalurónová, chondroitín sulfát a želatína), a preto je dávkovanie tak jednoduché - poníkom a menším koňom do 400 kg stačia len dve tablety denne a väčším koňom s hmotnosťou nad 400 kg sa dávajú 3 tablety za deň. Prvé účinky sa prejavujú už po dvoch týždňoch užívania Gelorenu.

 
Konský Geloren na kĺby

 

Doprajte svojmu koníkovi kĺbovú výživu a zaistite mu tak kvalitný život bez problémov s pohybovým aparátom!

Publikováno v: Novinky

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky