+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Výživa pre zdravú kožu a krásnu srsť

431 Shlédnutí 0 Líbí se

Viete, že zdravá srsť je indikátorom celkového zdravia psov a mačiek?

A že na pohľad krásny, hustý a lesklý kožúšok môže vyrastať len zo 100% zdravej kože? Koža je najväčším orgánom a hlavným imunitným systémom. Chráni zviera pred vonkajšími vplyvmi, v zime zahrieva a v lete chladí. Tvorí ochrannú bariéru pred infekciami a mikrobiálnym bujnením.

Zdravie kože vášho chlpáča môžete ovplyvniť až z 80% kvalitnou výživou. To, čo nasypete dnes do misky, sa čoskoro prejaví na celkovej kondícii a tiež na vzhľade kože a srsti vášho domáceho maznáčika.

Kvalitné proteíny sú základ dennej kŕmnej dávky

Odborníci zistili, že až 25% proteínov z kŕmnej dávky je spotrebovaných práve kožou. Obnova kožných vrstiev, rast srsti, hojenie a imunitná bariéra sú energeticky náročné procesy, na ktorých sa podieľajú predovšetkým kvalitné bielkoviny, tuky vo forme nenasýtených mastných kyselín, vitamíny a vybrané minerály.

Nedostatok bielkovín v kŕmnej dávke spoznáte tak, že srsť je lámavá a skrehnutá. Koža býva zhrubnutá a suchá. A často dochádza tiež k depigmentácii kože, srsti, nosnej huby alebo viečok. Ak pozorujete negatívne zmeny na koži a srsti po zmene krmiva, rýchlo sa poobzerajte po inom!

V podstate sa dá povedať, že proteíny slúžia ako stavebné kamene pre rast srsti a obnovu kože. A pes i mačka vyžadujú proteíny živočíšne. Ich zdrojom je samozrejme mäso! Preto vyberajte krmivo, ktoré má mäso vždy na prvom mieste. Vďaka krmivu bohatému na kvalitné živočíšne proteíny bude mať váš miláčik zdravú kožu a krásnu srsť.

Náš TIP: AATU revolučné granule s najvyšším možným obsahom mäsa a úplne bez obilnín

Krmivo AATU Dog Grain Free je určené na špeciálnu výživu psov, ktoré sú v extrémnej záťaži alebo vyžadujú extra dávku kvalitných živočíšnych proteínov pre obnovu kože a srsti.

AATU Cat Grain Free granule majú ultimátny pomer 85% mäsa a 15% ovocia a zeleniny. Výnimočne chutné granule plné mäsa nadchnú aj tú najmaškrtnejšiu mačku a navyše jej zaistia neodolateľne lesklý a hustý kožúšok.

AATU revolučné krmivo pre psov a mačky


Nenasýtené mastné kyseliny - ÁNO, ale iba prvotriednej kvality!

Esenciálne nenasýtené mastné kyseliny si psy a mačky nedokážu vytvárať sami a preto je potrebné im ich pridávať do kŕmnej dávky. Omega 3 a 6 nenasýtené mastné kyseliny sú dvojicou nevyhnutných živín pre zdravie kože a srsti vášho psa a mačky.

Nedostatok omega 3 a 6 nenasýtených mastných kyselín spoznáte tak, že je srsť bez lesku, matná a na pohľad suchá. Koža je potom suchá, s lupinami a môže mať sklony k svrbeniu. Väčšinou tiež dochádza k nadmernému pĺznutiu a vypadávaniu srsti, ktoré môže prerásť až do chronickej alopécie (straty chlpov).

Nenasýtené mastné kyseliny sa nachádzajú v rôznych prírodných a pre psa teda prirodzených zdrojoch. Omega 3 kyseliny sú v oleji z morských rýb alebo ľanového semienka. Omega 6 potom najčastejšie z rastlinných zdrojov (repkový olej, pupalkový olej atď.).

Lososový olej

Najobľúbenejším doplnkom stravy je lososový olej, ktorý je bohatý na omega 3 mastné kyseliny a navyše obsahuje aj malé množstvo omega 6 kyseliny linolovej, vitamínov a antioxidantov. Najlepšie vlastnosti má lososový olej získavaný z divoko žijúcich lososov. Studenovodné ryby z Aljašky sú zárukou správnych omega 3 mastných kyselín.

Lososový olej slúži ako doplnok každodennej kŕmnej dávky. Pre najlepšie výsledky sa odporúča dlhodobé podávanie priamo do krmiva. Vďaka prídavku lososového oleja do granúl získa váš pes či mačka zdravú kožu, lesklú srsť a bude menej pĺznuť. Veľké plus je vysoká chutnosť lososového oleja, ktorá nadchne aj gurmánov.

Náš TIP: Grizzly Salmon Oil je 100% prírodný olej vyrobený výhradne z voľne žijúcich aljašských lososov

Grizzly lososový olej - made in USA - je vyrobený na Aljaške šetrnou extrakciou zo studenovodných divokých lososov prvotriednej kvality. Určené pre každodennú výživu psov a mačiek pre udržanie zdravej kože a krásnej srsti.

Grizzly lososový olej pre psov a mačky


Eforion protizápalový olej a výživné kapsule pre extra starostlivosť

Ak je koža narušená, začervenaná a svrbiaca odporúčame pre krátkodobú výživu veterinárny prípravok Eforion Mix 200 ml olej. Ten rýchlo tlmí zápalové procesy a obnovuje správnu funkciu kože. Po preliečení kože olejom prejdite na kapsule Eforion Forte, ktoré obsahujú navyše biotín a zinok pre intenzívnu výživu a zabezpečenie dobrej pigmentácie.

Náš TIP: Eforion Forte kapsule sú určené pre psov a mačky a obzvlášť ich odporúčame výstavným kusom a jedincom s výnimočnými nárokmi

Eforion Forte kapsule podávajte dlhodobo každý deň priamo do tlamy zvieraťa na vyriešenie nasledujúcich problémov:

>> nadmerné pĺznutie

>> zlá pigmentácia

>> suchá, lámavá a matná srsť

>> vysušená, svrbiaca koža alebo s lupinami

Canvit Natural čisto prírodné české produkty svetovej kvality

Ak hľadáte dobrý pomer cena / výkon, potom vás nadchne nová rada českých doplnkov stravy Canvit Natural. Prírodné produkty určené na špeciálnu výživu a doplnky k BARFu si získavajú čoraz väčšiu obľubu. Rybí olejPupalkový olej a Ľanový olej v praktickom 250 ml balení sa ľahko dávkujú a navyše kŕmnu dávku aj príjemne ochutia.

Biotín, zinok a morská riasa

Biotín a zinok spoločne pomáhajú proti vypadávaniu a lámaniu srsti, ale tiež vyrieši skrehnuté a lámavé pazúry. Veľmi pozitívny účinok majú tiež na pigmentáciu kože, srsti, nosnej huby či viečok. Pri výraznej depigmentáciu je vhodné doplniť ešte morskú riasu.

Náš TIP: Canvit Biotin najobľúbenejší český výživový doplnok vo forme tabliet. Zlepšuje kvalitu kože, srsti aj pazúrov.

>> Ak váš pes odmieta tablety, vyskúšajte novinku Canvit Snacks Skin & Coat s lososom, biotínom a zinkom.


Základ zdravej a krásnej kože je v správnej výžive. Ak je váš chlpáčik zdravý a len jeho srsť nie je v 100% kondícii, vyskúšajte zmenu krmiva alebo prídavok vhodného doplnku stravy pre zlepšenie zdravia kože a kvality srsti. V prípade akútnych alebo naopak dlhodobých a chronických kožných ťažkostí neváhajte navštíviť svojho veterinára. Okrem klasickej výživy existujú ešte VETERINÁRNE DIÉTY, ktoré pomáhajú v liečbe kožných problémov. Nezriedka je príčinou ochorenia kože potravinová alergia či intolerancia, ktorá sa lieči predovšetkým podávaním špeciálnej hypoalergénnej klinickej diéty.

Okrem "vnútornej" starostlivosť o srsť kvalitnou výživou nezabúdajte ani na starostlivosť o exteriér vášho psa a mačky. Pravidelné vyčesávanie, masírovanie pokožky, čistenie srsti a kúpanie patria k základným krokom správnej hygieny kože a srsti. Iba plne starostlivosťou zahrnutý kožúšok bude robiť radosť vám i vášmu štvornohému kamarátovi.

Publikováno v: Ako vybrať

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky