+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Kŕmenie alergických psov

520 Shlédnutí 0 Líbí se

Alergie a potravinové intolerancie sú neduhom modernej doby, postihujú nielen ľudí, ale aj štvornohých miláčikov. Takým psíkom musíte prispôsobiť jedálniček tak, aby ich strava neobsahovala alergény. Preto je nutné dôsledne čítať zloženie, aby ste mali prehľad o každej zložke, ktorá sa v krmive nachádza.

Ako rozpoznať alergiu?

Odhaliť alergiu nie je jednoduchou záležitosťou a ak na ňu máte podozrenie, potom je ďalším orieškom určenie alergénu. Stále častejšie sa objavujú potravinové alergie a intolerancie. Ak zistíte, ktorá zložka robí vášmu psíkovi problémy, stačí len zaobstarať hypoalergénne krmivo, ktoré nebude túto surovinu obsahovať.

Príznaky

Medzi najčastejšie príznaky, ktoré môžete na svojom psíkovi pozorovať patria problémy so srsťou a kožou. Zhoršuje sa kvalita srsti, dochádza k jej prílišnému vypadávaniu. Môže sa objaviť začervenanie na koži a svrbenie. Ak sa váš psík neustále škrabe, tak rozhodne zbystrite.


K ďalším príznakom môže patriť zhoršenie kondície vášho psíka. Dobre sa naje, ale chudne? Rozhodne je niečo zle. Časté tráviace problémy tiež signalizujú, že niečo nie je v poriadku.


Ak máte podozrenie na potravinovú alergiu, ktorou v dnešnej dobe môže trpieť až 30% psov, navštívte veterinára, ktorý je schopný bežné alergény otestovať, alebo môžete zo stravy vyradiť zložky, o ktorých si myslíte, že spôsobujú problém. Medzi alergény často patria obilniny a možno sa budete diviť, ale aj mäso. Pribúda psov, ktorým spôsobuje alergiu kuracie, bravčové i hovädzie mäso.


POZOR: Pri rozvinutých formách alergie odporúčame navštíviť veterinárneho lekára a poradiť sa s ním ohľadom liečby!

Najčastejšie alergény:

>> pšenica

>> kukurica

>> lepok

>> kuracie (hovädzie aj bravčové) mäso

>> vajcia

 

Čím kŕmiť alergického a citlivého psíka?

Za veľkým množstvom potravinových alergií stojí nekvalitné krmivo, ktoré je doslova prehliadkou obilnín, teda najčastejších alergénov. Preto je vhodné kŕmiť hypoalergénnymi granulami, ktoré sú k organizmu šetrné a navyše majú nízky obsah obilnín (low grain), alebo sú úplne bez obilnín (grain free, no grain).

TIP: Pre viac informácií odporúčame prečítať si náš článok Krmivá pre psov bez obilnín.

N&D Pumpkin

Pre psíkov s intoleranciou na obilniny odporúčame granuly N&D Grain Free Pumkin. Sú 100% bez obilnín, ktoré nahradila netradičné zložka, a to tekvica. Navyše sa vyrábajú v niekoľkých príchutiach, takže ak váš alergik nemôže istý druh mäsa, môžete siahnuť po inom.


>> N&D GF Pumpkin Dog Lamb & Blueberry - s jahňacím mäsom a čučoriedkami

>> N&D GF Pumpkin Dog Boar & Apple - s diviakom a jablkom

>> N&D GF Pumpkin Dog Codfish & Orange - s treskou a pomarančom

>> N&D GF Pumpkin Dog Chicken & Pomegranate - s kuracím mäsom a granátovým jablkom


Z repertoáru N&D vyberiete krmivo pre šteniatka, dospelých psíkov i seniorov. Granuly sú navyše rozlíšené do dvoch veľkostí: mini pre malé plemená a M / L pre stredné a veľké psy.

Granule s tekvicou ND Grain Free pre psov


Krmivo Hill's Prescription Diet

Rad krmív Hill's Prescription Diet je špeciálne vyvinutá veterinárna diéta pre psíkov, ktorí trpia potravinovou intoleranciou. Slúži tiež k obmedzeniu najmä kožných prejavov alergií. Pred pravidelným kŕmením odporúčame poradiť sa o vhodnosti pre vášho psíka s veterinárnym lekárom.


>> Hill's Can. Z/D Ultra Alergen Free Dry - podpora psov s výskytom nežiadúcej reakcie na krmivo (kožné a gastrointestinálne ťažkosti).

>> Hill's Can. D/D Dry Duck&Rice – s kačicou a ryžou pre psov s kožnými ťažkosťami

>> Hill's Can. D/D Dry Salmon&Rice – s lososom a ryžou pre psov s kožnými ťažkosťami

>> Hill's Can. I/D Dry – pre psov s gastrointestinálnymi problémami

Publikováno v: Ako vybrať

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky