+421 221 201 369

Po-Pi 8:30 - 16:00

Doručenie do

48 hodín
15 000 produktov

skladom

Príbeh psa - úraz, zlomená kosť, operácia a čo ďalej?

1313 Shlédnutí 0 Líbí se

Príbeh, ktorý nechce žiadny psičkár zažiť. Úraz, zlomenina, operácia a bezmocnosť. A navyše pár týždňov pred Európskou výstavou psov? Prečítajte si boľavý čriepok zo života potkaniarika Čokinka a jeho paničky Lenky zo susednej Českej republiky. Ako sa nádejný psík pobije s vážnou nehodou? Dokáže pomôcť kĺbová výživa?

Ahoj, volám sa Lenka a rada by som vám predstavila svojho štvornohého kamaráta Čokinka. Čokinek je psík plemena pražský krysařík (pražský potkaniarik) hnedý s pálením z chovateľskej stanice Secure Power. Narodil sa 23.7.2013 a za pár týždňov mu teda budú tri roky.

Čokinek je láska na celý život, ako všetci viete, taký pes sa pre Vás narodí len raz a vy cítite, že patríte k sebe. Je to Vaša polovička srdca, Vaša druhá časť, s ktorou ste pevne spätí až do konca dní. Tak aj my dvaja sme si užívali spoločné krásne dni. A keďže sme obaja akční, chodili sme na výstavy, behali coursing, trénovali agility. Športovanie a vystavovanie sa proste stalo neoddeliteľnou súčasťou nášho života.

 

Nehoda, úraz, zlomená kosť, operácie a ...

Lenže, Čokinek je pes - pes samec. Navyše v znamení leva. Jeho silná osobnosť sa stala ešte mocnejšou, keď za plotom u susedov sa hárala sučka Ridgebacka. V tú chvíľu je taký pes ako vymenený, nepočúva na povely, prestáva vidieť a počuť, len cíti a je to silnejšie ako on, je to silnejšie ako čokoľvek iné.

A tak jedného rána, som Čokina pustila von na záhradu, nech sa vyvenčí. Teraz už viem, že to bola veľká chyba, ale ako sa hovorí, čas vrátiť nejde. A tak som ho za pár minút našla ako stojí pri plote s nohou skrčenou. Viete ako vo vás hrkne v tú chvíľu, keď ste si istí, že sa niečo stalo. Tak aj na mňa išli všetky mrákoty ľudstva. Na privolanie nereagoval, len stál, klepal sa a neprítomne pozeral. Vedela som, že je zle. Vzala som ho do náručia ako bábätko a niesla domov, noha bola citlivá, bolestivá, nenechal si na ňu siahnuť.

So slzami v očiach som išla na kliniku, kde potvrdili moju domnienku, noha bola zlomená tesne nad zápästím. Z našej domácej kliniky nás hneď objednali na okamžitú operáciu k pánovi MVDr. Bednářovi (týmto moc ďakujem) a tak sme sa vydali na cestu do Čáslavi. Čokinek šiel hneď na operáciu - navŕtanie kostí a vloženie oceľovej doštičky k spojeniu oboch kostí.

Čakala som doma, plakala som, bola som tak bezmocná. Bála som sa, že nezvládne narkózu, bála som sa, že nebude nikdy chodiť. Zlomenina bola naozaj škaredá, pán doktor ma varoval, že sa mu nemusí podariť prichytiť obe kosti správne, pretože časť zostávajúcej kosti bola príliš malá na zachytenie skrutiek. Bolo mi na nič, celý čas som si vyčítala, že je to moja chyba, že som mala byť pozornejšie, pocit bezmocnosti ma celú ovládal.

Navyše za tri týždne bola najväčšia výstava v Brne, na ktorú sme boli prihlásení už rok dopredu. Európska výstava - česť tu vystavovať, show na ktorú sa teší každý vystavovateľ dlhé roky dopredu. Bolo bezpredmetné vôbec uvažovať o tom, že by sme sa zúčastnili.


 

Nádej v sladkom sirupe Aptus Apto Flex

Operácia dopadla na výbornú a pán doktor my odporúčal hneď používať APTUS APTO-FLEX sirup pre psov. Chutnú kĺbovú výživu si Čokinek zamiloval. Má maličkú papuľku a prášky prehĺta naozaj nerád. Ale na svoju dávku lahodného sirupu sa vždy tešil.

Pooperačný stav sme zvládli na jednotku a Čokinek sa zotavoval rýchlosťou blesku. Každý deň som videla malý zázrak pred svojimi očami. Okamžite bolo poznať výsledky kĺbovej výživy. Spočiatku Čokinek len zľahka našľapoval, ale po ďalšom týždni už behal ako vymenený. Neuveriteľné !!! Bola som ohromená účinkom sirupu Apto Flex a začala pomýšľať aj na Európsku výstavu psov v Brne.

Aptus Apto Flex 200ml

Zdravie, pohyb a Európska výstava psov

Niekoľko dní pred výstavou som si stále nebola istá, avšak Čokinkovi sa vrátil jeho zmysel pre humor a čiperné zdravíčko prejavoval vo všetkých smeroch. Dobrá, povedala som, keď už hopsáš zase pre piškótku, skúsime to. Kĺbovú výživu Apto Flex sme nevynechali, užíval ju pravidelne až do absolútneho zahojenia zlomeniny a užíva v pravidelných kúrach aj ďalej. Je to totiž športovec a coursing miluje z celého svojho srdca.

A ako dopadla výstava? Čokinek zvládol odchodiť oba dni s výsledkom Výborný 1 a Výborný 1 CAC!

Predovšetkým sme ale veľmi radi, že sa zlomenina vyliečila a na psíkovi by ste to nepoznali. Behá znovu ako vietor za strapčekom na coursingu, skáče cez prekážky ako kamzík na agility. A tiež stále naháňa dievčatá a skáče cez ploty. Je to jednoducho nepoučiteľný maznák. Samozrejme všetko s mierou, teraz je pod väčším dozorom, aby sa to už neopakovalo!

Aptus Apto Flex Recenzia
Vďaka kĺbovej výžive Aptus Apto Flex sme zvládli aj my svoje strasti. A ja verím, že pomôže aj Vám, keď to budete najviac potrebovať.

Publikováno v: Recenzie

Zanechajte komentár

Bezpečnostný kód
Blog

Nejnovější příspěvky